Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine a semnat autorizația pentru începerea șantierului la Planșeul Unirii. Robert Negoiță: Legea spune că noi autorizăm

Robert Negoiță a anunțat că autorizația pentru demararea lucrărilor la planșeul Unirii a fost semnată de viceprimarul Sectorului 3.

Edilul a precizat că toate atribuțiile legate de urbanism au fost delegate viceprimarului și acuză Primăria Generală și pe Nicușor Dan că urmăresc să împiedice realizarea proiectului.

”Tot ce înseamnă urbanism avizează viceprimarul”, a precizat Negoiță, întrebat de ce nu a semnat el autorizația pentru începerea în regim de urgență a șantierului la planșeul Unirii.

De altfel, primaurl Sectorului 3, a adăugat că s-a interesat și „orice nu e monument istoric, zonă protejată, e autorizată de primarul de sector, nu de primarul general”.

"A existat o solicitare, acum două săptămâni, am întrebat ISC, ISC ne-a spus că noi suntem cei care (trebuie să dea autorizaţia de construcţie - n.r.), legea spune că noi autorizăm şi am dat autorizaţia.(...) Dacă vă uitaţi în lege, în Bucureşti sunt două instituţii care autorizează. Tot ce înseamnă zone protejate şi monumente istorice e Primăria Generală, tot ce înseamnă restul, în afară de asta, sunt primăriile de sector, (...) nu cotează cine e proprietarul terenului. Tot ce este în Sectorul 3 şi nu este în zonă protejată sau monument istoric, noi autorizăm lucrările Primăriei Generale de multe ori", a spus Negoiţă la sediul central al PSD.

Ciolacu, întrebat cine a câştigat bătălia pe planşeul Unirii: Nu a câştigat nimeni; toată lumea a pierdut

Marcel Ciolacu a declarat marţi că din "bătălia" pentru planşeul Unirii nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut, adică şi primarul general, Nicuşor Dan, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Ciolacu a fost întrebat cine a câştigat "bătălia" dintre două poliţii locale şi dintre primarul general şi cel al Sectorului 4 în privinţa planşeului Unirii.

"Din punctul meu de vedere, nu a câştigat nimeni. Toată lumea a pierdut. Au pierdut şi primarul general, şi primarul de sector. Nu trebuia să se ajungă la acest lucru. În acest moment, lucrurile sunt în instanţă. Am înţeles că domnul Băluţă a retras organizarea de şantier şi ce se făcea acolo. Aşteptăm instanţa să se pronunţe. (...) Nu este atributul meu să ştiu cine trebuie să emită autorizaţie. (...) Haideţi să lăsăm instanţa şi oamenii de specialitate să spună. (...) Eu nu comentez nici ce spune domnul Băluţă, nici ce spune domnul primar general. Eu vreau să văd ce spune instanţa", a spus premierul la sediul central al PSD.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE