Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Proiectul „Iohannis, senator”: „Ciucă își plătește datoriile / PNL vrea să bage încă o sinecură în Parlament”

  • Legea care i-ar permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat, în timp ce este încă președinte, este amânată.
  • Liberalii au cerut avizul Biroului Electoral Central (BEC) pentru a se pronunța în legătură cu acest amendament, însă BEC a amânat, luni, pronunțarea.
  • Anterior, PSD a votat în unanimitate împotriva susținerii proiectului de lege propus de PNL, care i-ar permite lui Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, în timp ce este încă președinte.

Află despre controversele proiectului „Iohannis, senator”.

STB: Vatmanul implicat în accidentul mortal de pe Șoseaua Progresului nu era drogat

  • Vatmanul implicat în accidentul în care a murit un angajat al Serviciului de Protecție și Pază (SPP) nu a consumat substanțe interzise, „în opoziție cu rezultatele aparatului DrugTest, prezentate în spațiul public de către Brigada de Poliție Rutieră”.
  • STB a transmis că „salută promptitudinea autorităților medicale” pentru a dovedi „nevinovăția conducătorului de tramvai în privința consumului de droguri”.
  • Un vatman implicat într-un accident mortal pe Șoseaua Progresului, pe 19 septembrie, a fost cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a arătat posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. 

Mai multe detalii despre reacția STB în cazul vatmanului implicat în accidentul mortal de pe Șoseaua Progresului.

Indicatoare rutiere acoperite, stâlpi în dreptul trecerilor de pietoni, mașini în intersecții. Vizibilitatea în trafic e opțională în București

  • Vizibilitatea în trafic este o provocare pentru șoferii din București.
  • Mașini parcate în intersecții, stâlpi în dreptul trecerilor de pietoni, indicatoare blocate de crengile copacilor.
  • Toate acestea îi încurcă pe conducătorii auto. Pentru că le văd prea târziu, aceștia ignoră adesea semnele de circulație sau - cei mai prevăzători - își iau măsuri suplimentare de siguranță înainte de a traversa o intersecție.

Află care este reacția Administrației Străzilor în cazul indicatoarelor rutiere acoperite și a stâlpillor din dreptul trecerilor de pietoni.

Planul de victorie al Ucrainei, prezentat la Washington. „Zelenski are nevoie de un angajament ferm al SUA, indiferent de declarațiile lui Trump”

  • Volodimir Zelenski a ajuns la Washington pentru a prezenta planul de victoriei al Ucrainei.
  • Liderul de la Kiev urmează să fie primit joi, la Casa Albă, de președintele american, Joe Biden.
  • Zelenski are în plan să se întâlnească și cu cei doi candidați pentru alegerile prezidențiale din noiembrie, democrata Kamala Harris și republicanul Donald Trump, în condițiile în care Ucraina are nevoie de un „un angajament ferm al SUA”.

Ce prevede planul de victorie al Ucrainei.

Gărzile iraniene interzic dispozitivele de comunicații după cele două atacuri asupra Hezbollah

  • Corpul de elită al Gardienilor Revoluției din Iran (IRGC) a ordonat tuturor membrilor să nu mai folosească niciun tip de dispozitiv de comunicare, după ce mii de pagere și walkie-talkie folosite de aliații săi Hezbollah în Liban au explodat în atacuri mortale săptămâna trecută, au declarat pentru Reuters doi înalți oficiali iranieni din domeniul securității.
  • Iranul a fost îngrijorat de infiltrarea agenților israelieni, inclusiv a iranienilor aflați pe statul de plată al Israelului și a început deja o investigație amănunțită a personalului, care vizează membrii de rang mediu și înalt ai IRGC.
  • Libanul și Hezbollah spun că Israelul se află în spatele atacurilor. Israelul nu a negat și nici nu a confirmat implicarea.

Mai multe detalii despre decizia Gărzilor iraniene de a interzice dispozitivele de comunicații după cele două atacuri asupra Hezbollah.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE