Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Mark Rutte, criticat de lideri europeni pentru refuzul implicării Olandei în finanţarea unor proiecte de apărare

  • Premierul interimar olandez, Mark Rutte, viitorul secretar general al NATO, a fost criticat de unii lideri europeni la summitul UE.
  • Liderii celor 27 de state membre ale UE s-au reunit pentru a discuta despre necesitatea reducerii dependenţei energetice, creşterea capacităţilor generale de apărare şi consolidarea bazei tehnologice şi industriale a sectorului european al apărării, în contextul războiului din Ucraina.
  • Au fost astfel dezbătute propuneri pentru finanţarea comună a unor proiecte europene în sectorul apărării, dar ei s-au lovit aici de opoziţia lui Rutte şi a cancelarului german Olaf Scholz.

Află ce a declarat Mark Rutte după ce a fost criticat de lideri europeni pentru refuzul implicării Olandei în finanţarea unor proiecte de apărare.

 Primul antrenament al Tricolorilor pentru meciul cu Olanda

  • Jucătorii echipei naționale au revenit pe gazon. Se pregătesc intens înaintea meciului de marțea viitoare cu Olanda, din optimile EURO 2024.
  • Fanii români i-au așteptat din nou pe tricolori la baza de pregătire din Wurzburg. Au făcut fotografii, au primit autografe de la membrii naționalei și i-au încurajat pentru meciul care va urma.
  • Joi, titularii din meciul cu Slovacia s-au recuperat la hotel, iar ceilalți fotbaliști au făcut un antrenament ușor la sala de forță. Vineri, 25 de jucători, cu excepția lui Răzvan Marin, au revenit pe teren și s-au pregătit timp de o oră și jumătate.

Citește mai multe despre cum s-a desfășurat primul antrenament al Tricolorilor pentru meciul cu Olanda.

Sute de mii de minute de întârzieri pe aeroporturi

  • În ultimele zile, spațiul aerian european a fost grav perturbat din cauza gestionării dificile a sloturilor aeroportuare, afectată de condiții meteorologice severe și simultane pe întregul continent.
  • Wizz Air a explicat că aceste dificultăți au avut un impact semnificativ asupra operațiunilor sale, precum și asupra altor companii aeriene.
  • Pe data de 26 iunie, spațiul aerian european a înregistrat aproximativ 450.000 de minute de întârziere, dintre care 360.000 au fost datorate condițiilor meteorologice, provocând întârzieri majore de peste trei ore.

Răspunsul complet al Wizz Air, după ce au fost întârzieri de sute de mii de minute pe aeroporturi.

Zelenski spune că pregăteşte un plan pentru o ''pace justă''

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că lucrează la un nou plan pentru a pune capăt războiului în Ucraina, în timp ce ţara continuă în acelaşi timp să se întărească pe plan militar pentru a putea forţa Rusia să accepte o "pace justă".
  • "Nu vrem să prelungim acest război şi trebuie să ajungem la o pace justă cât mai repede posibil", a spus președintele Ucrainei.
  • Însă Volodimir Zelenski a insistat de asemenea asupra faptului că ţara sa ar trebui în paralel să îşi întărească industria militară pentru că "Rusia nu înţelege decât de forţă şi nu îi respectă decât pe cei puternici".

Citește declarațiile complete ale lui Zelenski, despre planul pentru o ''pace justă''.

România ajută Franța să facă față incendiilor de pădure

  • 40 de pompieri cu 8 mașini de stingere au plecat vineri din țară. La mijlocul lunii viitoare, alți 40 de pompieri vor ajunge acolo, pentru a-i înlocui pe primii salvatori.
  • Misiunea lor face parte dintr-un programul de asistenţă finanţat de Uniunea Europeană.
  • Acesta este primul contingent detașat în Franța pentru susţinerea misiunilor în zonele puternic afectate de incendii.

Citește mai multe despre pompierii români care îi vor ajuta pe cei francezi să facă față incendiilor de pădure.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE