Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șoșoacă, respinsă de extrema dreaptă germană. AFD negociază cu mai multe partide europene formarea unui nou grup în Parlamentul European

Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, europarlamentari SOS România, nu vor fi primiți în noul grup politic european pe care partidul de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania îl formează în Parlamentul European.

Informația a fost confirmată pentru Euronews România de un reprezentant AFD.

După publicarea informației că a fost respinsă de AfD, Diana Șoșoacă a venit cu o primă reacție.

”Iată cum Diana Iovanovici-Șoșoacă și SOS România au ajuns să influențeze agenda politică UE! Nu voi abdica de la principiile naționaliste și nou voi negocia independența și suveranitatea României.

Pentru prima dată în istorie un europarlamentar român și președinte de partid dă peste cap politica UE! Dacă vreun partid din acest grup vrea să fie politically correct, eu nu am ce căuta în acel grup!

Eu nu sunt ca tinichelele. Merge înainte e același drum, până la capăt, cu victorie totală! Fără compromisuri!”, a declarat Diana Șoșoacă.

Problema înființării unui grup parlamentar propriu va fi abordată la conferința federală a partidului din acest weekend. O decizie finală este așteptată să fie luată la următoarea întâlnire a delegației UE a AfD, programată pentru 2 iulie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE