Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Klaus Iohannis, pas cu pas, spre șefia PNL. Surse PNL: Candidatura la Senat, un pas către preluarea partidului după alegeri

  • După ce a țintit la funcții înalte la NATO și Comisia Europeană, Klaus Iohannis vrea să ocupe acum fotoliul de senator. Reorientarea către o carieră politică internă nu s-ar opri însă aici.
  • Surse din interiorul PNL susțin, pentru Euronews, că este doar un pas din planul lui Klaus Iohannis de a controla acest partid și după alegeri, ca președinte al acestei formațiuni politice.
  • Pe punctul de a candida pe listele PNL la parlamentare după 10 ani la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis și-a dorit initial să devină secretar general al NATO. Și-a anunțat candidatura, dar s-a retras în utima clipă, după ce a constatat lipsa de susținere din cadrul Aliaței.

Citește mai mult despre presupusele intenții ale lui Klaus Iohannis

România va primi 1.5 miliarde de euro pentru inundații. Banii provin din fondul de coeziune al Uniunii Europene

  • România va primit 1.5 miliarde de euro din Fondul de coeziune al Uniunii Europene pentru a sprijini refacerea infrastructurii și a gospodăriilor distruse de inundații.
  • Anunțul de fost făcut de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.
  • Suma face parte din ajutorul promis de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a anunțat că Uniunea Europeană va debloca fonduri de cel puțin 10 miliarde de euro pentru a ajuta țările afectate de inundațiile puternice din ultimele zile.

Citește mai mult despre banii pe care îi va primi România pentru a sprijini comunitățile afectate de inundații

Taxe mai mari pentru turiști la Mamaia. Primarul Constanței nu vede niciun beneficiu adus de turiști

  • Vacanțele în Mamaia s-ar putea scumpi de anul viitor. Primăria are în plan majorări de impozite și taxe, inclusiv o taxă pe mașinile înmatriculate în alte județe.
  • În timp ce hotelierii se zbat să readucă turiștii pe litoralul românesc, primarul municipiului Constanța spune că nu vede beneficiul adus de turiști pentru constănțeni.
  • Declarația i-a revoltat pe reprezentanții din turism, care spun că măsura i-ar putea determina pe turiști să aleagă alte stațiuni.

Citește mai mult despre noile taxe care ar putea fi introduse în Mamaia

Israel: Hezbollah pregătea un nou 7 octombrie. Operațiunea islamiștilor, coordonată de liderul militar ucis la Beirut

  • Gruparea islamistă Hezbollah din Liban punea la cale un atac violent asupra Israelului, similar cu cel din 7 octombrie anul trecut al organizației Hamas din Fâșia Gaza.
  • Operațiunea denumită „Planul de cucerire a Galileii” ar fi fost coordonat de liderul islamist ucis în raidul aerian asupra orașului Beirut, a anunțat armata Israelului.
  • Ibrahim Aqil conducea forţa Al-Radwan, unitatea de elită a Hezbollah. El era căutat de Statele Unite pentru rolul său în atentatul comis în aprilie 1983 asupra ambasadei SUA la Beirut, unde au fost ucise 63 de persoane, şi de asemenea pentru atentatul din octombrie acelaşi an împotriva puşcaşilor marini americani într-o bază militară din capitala libaneză, soldat cu moartea a 241 de soldaţi americani.

Citește mai mult despre comandantul Hezbollah ucis de israelieni.

Ucraina nu poate încă să lovească Rusia cu rachete cu rază lungă. „SUA și Marea Britanie nu ne-au dat permisiunea”

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat vineri seară că Ucraina nu a primit încă „permisiunea” administrației de la Washington şi Guvernului de la Londra de a folosi rachete cu rază lungă împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei.
  • „Nici America, nici Regatul Unit nu ne-au dat permisiunea să utilizăm aceste arme pe teritoriul Rusiei, împotriva oricărei ţinte şi la orice distanţă”, a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.
  • Președintele ucrainean a afirmat că Guvernul de la Kiev nu a recurs la astfel de măsuri fără a avea acordul partenerilor occidentali.

Citește mai mult despre deciziile luate de SUA și Marea Britanie cu privire la propunerea Ucrainei

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE