Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ciucă, despre proiectul PNL care l-ar putea ajuta pe Iohannis să fie senator: Are o experienţă care nu se iroseşte, trebuie valorificată

Nicolae Ciucă a declarat miercuri că inițiativa PNL, care ar deschide calea pentru Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, are ca obiectiv reafirmarea unui drept democratic esențial – acela de a alege și de a fi ales.

"Decizia aceasta vine să restabilească un drept democratic, şi anume dreptul fiecărui cetăţean de a alege şi de a fi ales. Nu este vorba doar de preşedintele Iohannis, nu vorbim de persoană, vorbim de dreptul absolut democratic al unui cetăţean să aleagă şi să fie ales. Ca atare, în momentul de faţă, restabilim acest drept, această libertate", a afirmat Ciucă, la ProTv, întrebat în legătură cu acest proiect legislativ.

Potrivit liderului liberal, experiența vastă a președintelui în domeniul politicii externe și al apărării nu trebuie pierdută, ci utilizată în mod constructiv.

Ciucă: Nu trebuie ca experiența lui Iohannis să se irosească

Întrebat de ce proiectul a fost prezentat acum, Ciucă a afirmat că PNL are o tradiție în a valorifica expertiza acumulată de liderii săi de-a lungul timpului.

Când a fost chestionat dacă există îngrijorarea că Iohannis ar putea rămâne fără un rol în politică după terminarea mandatului prezidențial, Ciucă a subliniat că nu este vorba despre găsirea unui „job”, ci despre faptul că, dacă românii îl vor vota, președintele ar putea avea un loc în Parlament, în cazul în care va decide să candideze.

"Preşedintele Iohannis - n-am avut niciodată niciun fel de limitare să spun despre domnia sa două lucruri absolut esenţiale: a fost un preşedinte cinstit şi a avut un comportament absolut democratic, a avut o experienţă şi are o experienţă în politica externă şi în tot ceea ce înseamnă spectrul problemelor de apărare, motiv pentru care o astfel de experienţă nu se iroseşte, ea trebuie valorificată într-un anume fel", a explicat Ciucă.

În privința impactului pe care prezența lui Klaus Iohannis ar putea să-l aibă asupra PNL, Ciucă a adăugat că Iohannis a fost un lider corect, cu un comportament democratic și că experiența sa ar putea aduce valoare partidului și scenei politice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE