Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Starea lui Joe Biden, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19. Ce simptome are președintele Statelor Unite

Starea de sănătate a președintelui american Joe Biden, care s-a îmbolnăvit de COVID-19, s-a ”ameliorat semnificativ” în ultimele 24 de ore. Liderul de la Washington urmează în continuare un tratament, a anunțat vineri medicul de la Casa Albă, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Preşedintele continuă să aibă o tuse şi o voce răguşită, dar starea "s-a ameliorat semnificativ în comparaţie cu ieri", a spus Kevin O'Connor într-o scrisoare medicală.

În vârstă de 81 de ani, președintele Joe Biden este ”complet vaccinat”.

Citește mai multe despre starea de sănătate a lui Joe Biden.

Ce probleme de sănătate o împiedică pe Simona Halep să revină pe teren. ”Nu e cea mai bună veste”

Simona Halep a anunțat vineri că o accidentare suferită la genunchi o împiedică să revină pe terenul de tenis, motiv pentru care va lipsi din circuitul competițional până când se va reface complet. Sportiva în vârstă de 32 de ani a mărturisit că perioada de aproape doi ani a fost, pentru ea, una ”foarte dificilă din punct de vedere mental şi emoţional”.

”Am vrut să vă furnizez o actualizare în privinţa sănătăţii, având în vedere că am lipsit în ultima perioadă de pe teren. Nu e cea mai bună veste, dar am vrut să o împart cu voi şi aşa. De câteva luni, deja, mă chinuie o accidentare la genunchi. E o accidentare pe care nu am mai avut-o până acum, a fost dificil de gestionat, cu durere persistentă'', a precizat Simona Halep într-un mesaj publicat pe pagina ei de Instagram.

Citește mai multe despre revenirea Simonei Halep pe teren.

Încetarea focului în Fâșia Gaza o să aibă loc în curând, spune Antony Blinken, șeful diplomaţiei americane

Șeful diplomaţiei americane a precizat că negocierile privind o încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza se apropie de „linia de sosire”, relatează AFP şi Reuters. „Cred că suntem la câţiva metri distanţă”, a adăugat Antony Blinken. Statele Unite, împreună cu Qatarul şi Egiptul, mediază pentru o încetare a focului în conflictul din enclava palestiniană.

Citește mai multe despre încetarea focului în Fâșia Gaza.

Incident în Gara Basarab. 15 persoane rănite, după ce o locomotivă a lovit trenul la care mecanicul încerca să o cupleze

A fost activat planul roșu de intervenții în urma unui incident feroviar care a avut loc vineri în gara Basarab din București. 15 oameni au fost răniți, după ce o locomotivă a lovit trenul la care mecanicul încerca să o cupleze.

Citește mai multe despre incidentul din Gara Basarab.

Jocurile Olimpice 2024. Sistemul informatic de la Paris, afectat de pana Microsoft

Sistemul informatic al Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice Paris 2024 a fost afectat şi el de pana la nivel mondial a serviciilor Microsoft, au transmis organizatorii, citaţi de EFE.

"Paris 2024 a fost informat de o problemă tehnică globală care afectează 'software'-ul Microsoft. Acest incident afectează activităţile informatice ale Paris 2024", au indicat organizatorii, fără să precizeze însă amploarea defecţiunilor.

"Echipele tehnice sunt pe deplin mobilizate", a adăugat Comitetul de organizare a Jocurilor, pentru a limita impactul defecţiunii. În acest scop, au fost activate "planuri de urgenţă pentru a asigura continuitatea operaţiunilor".

Citește mai multe despre Jocurile Olimpice 2024.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE