Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încetarea focului în Fâșia Gaza o să aibă loc în curând, spune Antony Blinken, șeful diplomaţiei americane

Șeful diplomaţiei americane a precizat că negocierile privind o încetare a focului între Israel şi Hamas în Fâşia Gaza se apropie de „linia de sosire”, relatează AFP şi Reuters. „Cred că suntem la câţiva metri distanţă”, a adăugat Antony Blinken. Statele Unite, împreună cu Qatarul şi Egiptul, mediază pentru o încetare a focului în conflictul din enclava palestiniană.

Blinken: Negocierile legate de încetarea focului în Gaza sunt aproape de „linia de sosire” / Ostaticii, aduși acasă

„Ne îndreptam spre linia de sosire pentru a obţine un acord care ar conduce la o încetare a focului, la aducerea ostaticilor acasă şi care să ne pună pe o cale mai bună pentru a încerca să construim o pace şi o stabilitate durabile", a mai spus Blinken la Aspen Security Forum din Colorado (vest).

El a mai adăugat că mai „rămân câteva chestiuni care trebuie rezolvate, care trebuie negociate” și că sunt „în mijlocul exact al acestui lucru”.

Statele Unite, împreună cu Qatarul şi Egiptul, mediază pentru o încetare a focului în conflictul din Gaza, pentru eliberarea ostaticilor şi pentru a obţine mai mult ajutor umanitar pentru enclavă.

Premierul israelian urmează să meargă la Washington săptămâna viitoare. Benjamin Netanyahu se va adresa Congresului SUA pe 24 iulie. Biden urmează să se întâlnească cu el, în funcţie de recuperarea preşedintelui după COVID-19, a declarat joi Casa Albă.

Blinken, întrebat despre vizita lui Netanyahu, a afirmat că Washingtonul vrea să aducă acordul de încetare a focului la linia de sosire. El a adăugat că este esenţial să existe un plan clar pentru ceea ce urmează şi că discuţiile cu Netanyahu se vor concentra probabil în jurul acestui lucru.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE