Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Starea lui Joe Biden, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19. Ce simptome are președintele Statelor Unite

Starea de sănătate a președintelui american Joe Biden, care s-a îmbolnăvit de COVID-19, s-a ”ameliorat semnificativ” în ultimele 24 de ore. Liderul de la Washington urmează în continuare un tratament, a anunțat vineri medicul de la Casa Albă, potrivit agenției France Presse, citată de Agerpres.

Preşedintele continuă să aibă o tuse şi o voce răguşită, dar starea "s-a ameliorat semnificativ în comparaţie cu ieri", a spus Kevin O'Connor într-o scrisoare medicală.

În vârstă de 81 de ani, președintele Joe Biden este ”complet vaccinat”. El va intra într-o perioadă de izolare în fieful său din Delaware, a precizat Casa Albă, într-un moment în care au reapărut îndoieli privind abilităţile fizice şi mentale ale președintelui american de a face campanie după apeluri din partea unor democraţi de a se retrage.

Preşedintele american Joe Biden, asaltat cu întrebări despre acuitatea sa mentală după o dezbatere dezastruoasă cu Donald Trump, a afirmat într-un interviu difuzat miercuri că îşi va reevalua candidatura dacă va fi diagnosticat cu o problema medicală, notează AFP.

"Dacă aş avea o problemă medicală care să apară, dacă cineva, dacă vin medici să mă vadă şi să-mi spună «aveţi problema asta»", a răspuns el, întrebat marţi de media BET despre ce l-ar putea face să gândească la retragerea din cursa prezidenţială.

Joe Biden are COVID-19

Între timp, preşedintele american, aflat în campanie în Nevada pentru alegerile din noiembrie, a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat miercuri Casa Albă într-un comunicat, precizând că are "simptome uşoare", notează AFP.

Preşedintele de 81 de ani, "complet vaccinat", va intra într-o perioadă de izolare în fieful său din Delaware, a indicat Casa Albă, într-un moment în care îndoielile cu privire la abilităţile fizice şi mentale ale liderului de a face campanie reapar după apeluri din partea unor democraţi de a se retrage.

Joe Biden a spus, miercuri, că se simte bine după ce a fost testat pozitiv la COVID-19 în cursul unei deplasări de campanie în Nevada.

"Mă simt bine", le-a declarat el jurnaliştilor, în timp ce urca la bordul avionului prezidenţial "Air Force One".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE