Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jocurile Olimpice 2024. Sistemul informatic de la Paris, afectat de pana Microsoft

Sistemul informatic al Comitetului organizator al Jocurilor Olimpice Paris 2024 a fost afectat şi el de pana la nivel mondial a serviciilor Microsoft, au transmis organizatorii, citaţi de EFE.

"Paris 2024 a fost informat de o problemă tehnică globală care afectează 'software'-ul Microsoft. Acest incident afectează activităţile informatice ale Paris 2024", au indicat organizatorii, fără să precizeze însă amploarea defecţiunilor.

"Echipele tehnice sunt pe deplin mobilizate", a adăugat Comitetul de organizare a Jocurilor, pentru a limita impactul defecţiunii. În acest scop, au fost activate "planuri de urgenţă pentru a asigura continuitatea operaţiunilor".

Defecţiunea afectează sisteme precum platforma My Info pe care París 2024 a pus-o în funcţiune săptămâna aceasta pentru a colecta o mare parte din informaţiile referitoare la probele olimpice şi la participanţi.

O pană informatică la sistemul Microsoft la nivel global provoacă probleme la numeroase companii, între care unele din sectoarele aerian, financiar, al mijloacelor de comunicare în masă, precum şi în alte industrii, informează vineri agenţiile internaţionale de presă.

Problemele care au început să fie detectate în Statele Unite s-au răspândit acum în diferite părţi ale lumii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE