Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Record inedit, în Viena: Sute de oameni au făcut baie în bazine pline cu tone de cuburi mari de gheață

Austriecii au găsit o metodă inedită de a se recori pe caniculă, ocazie cu care au înregistrat și un nou record. Peste 300 de curajoși au făcut simultan baie în apă rece ca gheața. Și nu doar au înregistrat o premieră, ci au reușit și să facă o faptă bună. Au strâns din donații 30 de mii de euro pentru Comitetul Paralimpic Austriac.

Viena | Record inedit în apă rece

300 de austrieci au sfidat căldura și au făcut baie simultan în mai multe bazine cu apă rece, în centrul Vienei. Pentru a răci apa la temperatura necesară, organizatorii au folosit trei tone de cuburi de gheață.

Daniel Fetz, antrenor de înot: Apa este extrem de rece. Avem trei tone de gheață acolo. Apa are patru grade Celsius sau chiar mai puțin. Scopul este să stai acolo timp de două minute. Dacă toată lumea stă două minute, contează. Nu reprezintă prea mult, dar poate să pară mult timp.

Unii participanți au rezistat fără probleme în apa rece ca gheața. Alții au renunțat înainte de finalizarea probei.

Pentru toți experiența a fost însă una inedită, pe care o văd ca pe o terapie care le întărește sistemul imunitar.

Nini Wagner, participant: Este o experiență unică, pur și simplu fantastică. Te simți ca și cum te-ai născut din nou, total relaxat, cum nu se poate mai bine.

Günther Kerndl, participant: Am un iaz în grădină și iarna stau în apă în fiecare dimineață. Este fascinant.

Pentru ca acest record să fie recunoscut de Guinness World Records, participanții trebuiau să reziste în apă două minute și să nu poarte altceva în afară de costumul de baie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE