Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Ce urmează după decizia TAS în favoarea Anei Bărbosu. Cum va intra gimnasta în posesia medaliei de bronz

  • Ana Maria Bărbosu va primi medalia de bronz la sol la JO 2024, a decis, sâmbătă, comisia ad-hoc a TAS reunită pe perioada Jocurilor Olimpice 2024.
  • În direct la Euronews România, avocatul Sabin Gherdan, care a reprezentat cauza gimnastelor României, a explicat ce urmează după hotărârea TAS.
  • "Din păcate nu am obținut o soluție in integralitate benefică pentru ambele sportive ale noastre. (...) Cu toate acestea, este o decizie istorică. Este prima oară când o medalie este retrasă unei sportive prin intermediul unei hotărâri TAS", a declarat Sabin Gherdan.

Citiți mai multe despre ce urmează după decizia TAS în favoarea Anei Bărbosu.

Rusia instituie "regimul de operaţiune antiteroristă" în Belgorod, Briansk şi Kursk

  • Rusia a anunţat sâmbătă instituirea "regimului de operaţiune antiteroristă" în trei regiuni la graniţa cu Ucraina. Mai exact, în provinciile Belgorod, Briansk şi Kursk.
  • În Kursk au loc lupte intense între trupele ruse şi cele ucrainene pătrunse acolo marţi într-o ofensivă care a luat prin surprindere armata rusă slab desfăşurată în zonă.
  • Acest regim are ca obiectiv "garantarea securităţii cetăţenilor şi respingerea ameninţării cu acte teroriste comise de forţele de recunoaştere şi sabotaj ale inamicului" ucrainean, semnalează un comunicat oficial.

Aflați mai multe despre "regimul de operaţiune antiteroristă" instituit în Rusia.

Cod galben de caniculă în București și 15 județe

  • Capitala şi 15 judeţe din partea sudică şi sud-vestică a ţării sunt vizate duminică şi luni de o atenţionare cod galben de caniculă şi disconfort termic, potrivit ANM.
  • În sudul Crişanei, Banat, Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
  • Temperaturile maxime vor fi de 35-37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopţile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade.

Aflați care sunt cele 15 județe vizate de codul galben de caniculă.

Trump vrea ca deportările în masă să fie temă de campanie pentru prezidențiale. Chiar și unii republicani sunt îngrijorați

  • "Deportări în masă acum!", este mesajul afișat pe una dintre pancartele afișate la Convenția Națională Republicană, făcând referire la promisiunea lui Donald Trump de a expulza milioane de migranți în cadrul celui mai mare program de deportare din istoria Statelor Unite.
  • Fostul președinte american a dat de înțeles că va folosi Garda Națională sau Armata pentru a deporta aproape 20 de milioane de migranți ilegali.
  • Unii republicani mărturisesc că nu sunt pregătiți de aplicarea unor astfel de politici de expulzare.

Citiți mai multe despre Trump, care vrea ca deportările în masă să fie temă de campanie pentru prezidențiale.

Turcia acuză Israelul că ar fi comis "o nouă crimă împotriva umanităţii" în Gaza

  • Ministerul de Externe al Turciei a denunțat "o nouă crimă împotriva umanităţii", după ce peste 100 de persoane au murit într-un atac israelian asupra unei școli din orașul palestinian Gaza, unde se aflau persoane strămutate.
  • "Israelul a comis o nouă crimă contra umanităţii masacrând peste 100 de civili care îşi găseau refugiu într-o şcoală'', a transmis sâmbătă MAE turc.
  • De asemenea, diplomația turcă a denunțat "încă o dată" dorinţa premierului israelian Benjamin Netanyahu "de a sabota negocierile privind o încetare a focului".

Aflați mai multe Turcia, care acuză Israelul că ar fi comis "o nouă crimă împotriva umanității".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE