Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turcia acuză Israelul c-ar fi comis ”o nouă crimă împotriva umanităţii” în Gaza. ”Actorii internaţionali se fac complici la aceste crime”

Ministerul de Externe al Turciei a denunțat ”o nouă crimă împotriva umanităţii”, după ce peste 100 de persoane au murit într-un atac israelian asupra unei școli din orașul palestinian Gaza, unde se aflau persoane strămutate, relatează agenția France Presse, citată de Agerpres.

”'Israelul a comis o nouă crimă contra umanităţii masacrând peste 100 de civili care îşi găseau refugiu într-o şcoală'', a transmis sâmbătă MAE turc.

De asemenea, diplomația turcă a denunțat ”încă o dată” dorinţa premierului israelian Benjamin Netanyahu ''de a sabota negocierile privind o încetare a focului''.

''Actorii internaţionali care nu iau măsuri pentru a opri Israelul se fac complici la aceste crime'', a adăugat diplomaţia turcă, potrivit sursei citate.

Peste 100 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite în urma atacului, au precizat surse medicale şi de securitate din enclava palestiniană. Bilanțul este deocamdată unul provizoriu.

De cealaltă parte, Armata israeliană a anunțat că școala pe care a bombardat-o adăpostea un centru de comandă al grupării Hamas şi că a încercat să limiteze riscul provocării de victime civile.

Aproape 40.000 de persoane, ucise după 11 luni de război Israel-Hamas

Intrat joi în a 11-a lună, conflictul militar actual dintre Israel şi mişcarea Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.198 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili.

Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza, dintre care 111 încă se află acolo, iar 39 sunt decedate, potrivit armatei israeliene.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră complexă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până joi la prânz, cu 39.699 de morţi şi 91.722 de răniţi în rândul palestinienilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE