Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Parlamentul European a fost dat în judecată de grupul extremei-drepte. Solicitarea făcută de suveraniștii Tribunalului General al UE

  • Grupul politic suveranist „Patrioţi pentru Europa” a intentat o acțiune în justiție împotriva Parlamentului European la Tribunalul General al Uniunii Europene, invocând excluderea sa din procesul de alocare a funcțiilor cheie în instituție, informează agenția EFE, citată de Agerpres.
  • Grupurile politice pro-europene – Partidul Popular European (PPE), socialiștii (S&D), liberalii din Renew și Verzii – care au format o majoritate ce a susținut realegerea Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene, au creat și un „cordon sanitar” pentru a împiedica partidele de extremă dreapta naționaliste și eurosceptice să obțină posturi influente.
  • Ca urmare, noul grup „Patrioţi pentru Europa”, deși este al treilea ca dimensiune în Parlamentul European după alegerile din iunie, nu a primit nicio funcție importantă în cadrul instituției.

Citește mai mult despre acțiunea grupului extremei-drepte la adresa Parlamentului European

Atac terorist în Tel Aviv. Șase persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite

  • Un atac terorist devastator a avut loc în Tel Aviv, Israel, unde șase persoane au fost ucise și alte nouă rănite, unele fiind în stare critică. Potrivit autorităților israeliene, atacul a fost comis de doi indivizi care au folosit atât arme de foc, cât și cuțite. Incidentul s-a petrecut pe peronul unei stații de tramvai din apropierea zonei Jaffa, potrivit BBC.
  • Atacatorii au început să deschidă focul în interiorul unui vagon de tren, continuând apoi atacul pe platforma stației, unde au înjunghiat și împușcat mai mulți trecători. Potrivit martorilor, scena a fost una haotică, iar pasagerii și pietonii au încercat să fugă pentru a se adăposti.
  • Poliția israeliană a reacționat prompt la atac, însă înainte ca forțele de ordine să ajungă la fața locului, cei doi atacatori au fost „neutralizați” de cetățeni.

Citește mai mult despre atacul terorist din Tel Aviv

Alfred Bulai primește încă 30 de zile de arest la domiciliu

  • Judecătoria Sectorului 1 a admis marţi cererea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu pentru Alfred Bulai, în dosarul în care sociologul este inculpat pentru că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA.
  • Instanţa nu a fost de acord ca Alfred Bulai să îşi părăsească locuinţa pentru a merge la un control medical şi nici să ia legătura cu Ioana Benga, fosta sa secretară de la SNSPA.
  • Sociologul Alfred Bulai ar fi făcut infarct, la doar o zi după ce a fost arestat pentru că ar fi hărțuit sexual mai multe studente de la SNSPA.

Citește mai mult despre dosarul lui Alfred Bulai

Cronologia conflictelor dintre Israel și Liban. Cea mai sângeroasă invazie a durat trei ani și s-a soldat cu 17 mii de morți

  • În ultimele decenii, Israelul și Libanul au fost angajate în conflicte. Totul a început în 1948, anul în care a fost creat statul Israel.
  • Cinci state arabe din regiune, inclusiv Libanul, au încercat să oprească înființarea unui stat evreu pe teritorii pe care le considerau ca fiind ale lor. Ostilitățile s-au soldat cu zeci de mii de morți și sute de mii de sinistrați, în Liban.
  • Noaptea trecută, armata israeliană a început o operațiune terestră în Liban. Au fost lansate mai multe aeriene în suburbia Dahieh din sudul Beirutului.

Citește integral cronologia conflictelor dintre Israel și Liban

Ambasadoarea SUA în România: Mai trebuie parcurşi paşi importanţi pentru includerea României în programul Visa Waiver

  • Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA în România, susține că în următoarele luni mai trebuie parcuse mai mute evaluări esențiale pentru a stabili dacă România poate fi considerată eligibilă pentru Programul Visa Waiver.
  • Declaraţia a fost făcută la ieşirea de la Palatul Victoria, după discuţiile purtate cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.
  • Ambasadorul SUA la Bucureşti a anticipat că vor avea loc consultări suplimentare între cele două guverne în această toamnă.

Citește toate declarațiile cu privire la programul Visa Waiver

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE