Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE. Alfred Bulai scapă de arestul preventiv. Fostul profesor, plasat în arest la domiciliu

Fostul profesor Alfred Bulai a fost plasat în arest la domiciliu. Magistrații Tribunalului București au respins cererea procurorilor care au solicitat menținerea măsurii de arest preventiv în dosarul în care Bulai este inculpat pentru că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA.

„Admite contestația formulată de contestatorul – inculpat: BULAI ALFRED, împotriva încheierii din 05.09.2024 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Desființează în întregime încheierea contestată și soluționând cauza (..: respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

Dispune luarea faţă de inculpatul BULAI ALFRED, a măsurii arestului la domiciliu, care se va executa la domiciliul din București, ...pe o durată de 23 de zile, de la data de 12.09.2024 până la 04.10.2024”, este hotărârea Tribunalului București.

Alfred Bulai, în arest la domiciliu. Ce restricții are fostul sociolog

”Inculpatul are următoarele obligaţii:

a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale cu persoanele vătămate și cu martorii din dosar. Conform art. 221 alin. (4) C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

c) Cod penal, încălcarea de către persoana aflată în arest la domiciliu a obligaţiei de a nu părăsi imobilul ori nerespectarea de către aceasta a itinerarului sau condiţiilor de deplasare, stabilite potrivit legii, poate constitui infracţiunea de evadare (...) Desemnează ca organ pentru supravegherea executării măsurii arestului la domiciliu, organul de poliţie în circumscripţia căreia locuieşte inculpatul, respectiv DGPMB - Poliția Sectorului 6 București”, este decizia instanței.

Tribunalul Bucureşti a dezbătut, joi, cererea lui Alfred Bulai de anulare a mandatului de arestare preventivă, în dosarul în care este inculpat pentru că ar fi agresat sexual studente de la SNSPA. El a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, însă a contestat hotărârea magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1. A doua zi după ce a fost arestat, fostul sociolog a fost scos din arest şi transportat la Spitalul Militar „Carol Davila”, fiind suspect de infarct.

Știrea inițială:

Surse: Alfred Bulai ar fi făcut infarct. Sociologul ar fi fost transportat la Spitalul Militar

Sociologul Alfred Bulai ar fi făcut infarct, la doar o zi după ce a fost arestat pentru că ar fi hărțuit sexual mai multe studente de la SNSPA.

Potrivit unor surse, medicul centrului de arestare și-a dat seama ca sociologul a trecut printr-un astfel de episod, pe fondul problemelelor de sănătate - diabet. Un EKG și încă o analiză, cel mai probabil pentru măsurarea enzimelor cardiace specifice ischemiei, au conformat bănuiala: Bulai a trecut printr-un infarct. A fost permanent conștient și urmeaza a fi transportat la Spitalul Militar.

06/09/2024 , 21:21

Sociologul Alfred Bulai, transportat la Spitalul Militar cu suspiciune de infarct

Sociologul Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, a fost transportat, vineri, la Spitalul Militar "Carol Davila", fiind suspect de infarct, au precizat, pentru Agerpres, surse medicale, acesta aflându-se în Arestul Poliţiei Capitalei, după ce, joi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1, în dosarul de agresiune sexuală.

Alfred Bulai, arestat preventiv pentru 30 de zile

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA, în dosarul privind folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual şi agresiune sexuală, a anunţat Daniel Nedela, prim-procurorul unităţii de parchet.

"Procurorii din cadrul acestui parchet au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un fost profesor universitar din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de agresiune sexuală şi două infracţiuni de folosirea abuzivă în scop sexual a funcţiei", a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

El a prezentat şi unele dintre faptele pentru care Bulai este urmărit penal.

"Procurorii au reţinut în sarcina inculpatului următoarele: la data de 4 iulie 2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în comuna Sadova, judeţul Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilire şi prin impunerea unei anume conduite privind viaţa sa sexuală, profitând totodată de poziţia de autoritate decurgând din relaţia cadru didactic - student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală, prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale'', precizează Daniel Nedela.

Potrivit procurorului, în aceeaşi perioadă, în cadrul aceluiaşi stagiu de practică, prin constrângere morală şi totodată profitând de poziţia de autoritate pe care o avea asupra acesteia, în baza relaţiei cadru didactic - student, în vederea obţinerii satisfacţiei sexuale, ar fi comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală, materializate în îmbrăţişări, încercarea de a o săruta cu forţa şi atingeri cu tentă sexuală în zona şi la nivelul spatelui, umerilor şi picioarelor.

De asemenea, acesta a arătat că, în perioada decembrie 2023 - mai 2024, profitând de aceeaşi poziţie, inculpatul ar fi pretins din partea victimei, repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, şi anume, să întreţină relaţii sexuale.

Procurorul a mai afirmat că orice formă de abuz sexual, indiferent de context, este inacceptabilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE