Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac terorist în Tel Aviv. Șase persoane au fost ucise, iar alte nouă au fost rănite

Un atac terorist devastator a avut loc în Tel Aviv, Israel, unde șase persoane au fost ucise și alte nouă rănite, unele fiind în stare critică. Potrivit autorităților israeliene, atacul a fost comis de doi indivizi care au folosit atât arme de foc, cât și cuțite. Incidentul s-a petrecut pe peronul unei stații de tramvai din apropierea zonei Jaffa, potrivit BBC.

Atacatorii au început să deschidă focul în interiorul unui vagon de tren, continuând apoi atacul pe platforma stației, unde au înjunghiat și împușcat mai mulți trecători. Potrivit martorilor, scena a fost una haotică, iar pasagerii și pietonii au încercat să fugă pentru a se adăposti.

Poliția israeliană a reacționat prompt la atac, însă înainte ca forțele de ordine să ajungă la fața locului, cei doi atacatori au fost „neutralizați” de cetățeni.

Într-o declarație oficială, poliția a confirmat că atacatorii au fost împușcați și că nu mai există o amenințare activă. Autoritățile au descris atacul ca fiind unul de natură teroristă, cu toate acestea, detaliile atacului sunt încă în curs de investigare, iar identitățile făptașilor nu au fost încă dezvăluite.

Atac cu rachete iraniene în Israel

La scurt timp după atacul terorist, un val de rachete iraniene a fost lansat asupra Israelului. Sistemele de apărare aeriană ale Israelului au fost activate, iar locuitorii din zonă au fost îndemnați să caute adăposturi în siguranță.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Dean Elsdunne, a declarat că situația rămâne „foarte dinamică și în continuă schimbare”, iar numărul victimelor este posibil să crească. În prezent, forțele de securitate israeliene investighează atât atacul terorist din Tel Aviv, cât și atacul cu rachete.

Prim-ministrul Israelului, în cadrul unei conferințe de presă, a condamnat atacul și a promis că autoritățile vor depune toate eforturile pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției. De asemenea, oficialitățile au subliniat că astfel de acte de violență nu vor slăbi determinarea Israelului de a-și apăra cetățenii și de a combate terorismul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE