De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.
Cazul Bulai. Primul mesaj transmis de Facultatea de Științe Politice către studenții instituției: „Mulți dintre noi știam”
- Facultatea de Științe Politice a transmis primul mesaj către studentele și studenții instituției după apariția cazului profesorului universitar Alfred Bulai, acuzat de foste studente de hărțuire sexuală.
- Procurorii au primit zeci de sesizări în acest caz, însă nu există încă o plângere oficială.
- A fost deschis un dosar penal din oficiu, iar primele audieri ar putea avea loc săptămâna viitoare.
Află mai multe despre cazul Bulai.
Canotorii români, noi emoții la Paris. Valeria Răcilă van Groningen, campioană olimpică: Sperăm să se antreneze în condiții optime în viitor
- România are din nou emoții la probele de canotaj de vineri.
- Sportivii români vor concura în finală în mai multe curse de dublu vâsle.
- Valeria Răcilă van Groningen, campioană olimpică la Los Angeles în 1984 la canotaj simplu vâsle, a povestit în direct la Euronews, la Vocile care contează, în ce condiții grele se antrenează sportivii în România.
Citește pe larg declarațiile Valeriei Răcilă van Groningen, campioană olimpică, despre canotorii români la JO 2024.
Detaliile date de un psiholog sportiv despre David Popovici. Ce îl face special: "Refuzul e foarte greu, e contrar nevoii de dezvoltare"
- "Campionii nu se nasc în sălile de sport. Campionii sunt făcuți din ceea ce au mai adânc sădit în ei: o dorință, un vis, o chemare". Este un citat celebru din fostul mare pugilist Muhammad Ali, din anii '70.
- În contextul Jocurilor Olimpice 2024, acest citat capătă deodată o valoare specială.
- Totul se rezumă la campioni, iar România are și ea campioni la această ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. David Popovici este unul dintre ei.
Află mai multe despre detaliile date de un psiholog sportiv despre David Popovici.
Abandon după 46 de secunde la JO 2024. Adversara Angelei Carini a primit acordul să boxeze, deși avea nivelul de testosteron prea mare
- Pugilista italiană Angela Carini a rezistat doar 46 de secunde în fața algeriencei Imane Khelif, într-un meci la categoria 66 de kilograme, de la Jocurile Olimpice 2024.
- Motivul? Loviturile puternice încasate de la adversara sa, căreia i s-a permis să concureze deși avea un nivel prea ridicat de testosteron.
- "Mă doare prea tare, nu vreau să continui", i-a spus Angela Carini antrenorului ei, imedit după ce a încasat o lovitură puternică în față.
Citește mai multe detalii despre abandonul de la JO 2024.
300 de zile de captivitate. Familiile ostaticilor israelieni, în marș pe străzile Tel Aviv-ului
- Mii de persoane s-au adunat joi seara pe străzile Tel Aviv-ului în jurul familiilor ostaticilor aflaţi în captivitate în Fâşia Gaza pentru a marca împlinirea a 300 de zile de la răpirea acestora în atacul din 7 octombrie.
- „Nicio victorie fără întoarcerea ostaticilor” scandau manifestanţii îmbrăcaţi în tricouri galbene, cu inscripţia „acord sau abandon” şi purtând portrete ale apropiaţilor lor.
- Forumul familiilor ostaticilor, care reprezintă o parte dintre rudele celor răpiţi în 7 octombrie, a lansat un apel de participare la acest marş.
Află mai multe despre marșul familiilor ostaticlor istaelieni.