Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Abandon după 46 de secunde la JO 2024. Imane Khelif, adversara Angelei Carini, a primit acordul să boxeze, deși avea nivelul de testosteron prea mare

Pugilista italiană Angela Carini a rezistat doar 46 de secunde în fața algeriencei Imane Khelif, într-un meci la categoria 66 de kilograme, de la Jocurile Olimpice 2024. Motivul? Loviturile puternice încasate de la adversara sa, căreia i s-a permis să concureze deși avea un nivel prea ridicat de testosteron.

Angela Carini, abandon în 46 de secunde, în fața lui Imane Khelif

"Mă doare prea tare, nu vreau să continui", i-a spus Angela Carini antrenorului ei, imedit după ce a încasat o lovitură puternică în față.

Antrenorul Emanuele Renzini a întrebat-o dacă e sigură că nu vrea să mai lupte, iar ea a dat din cap de mai multe ori și a ieșit din ring în timp ce repeta "Nu e corect, nu e corect".

În interviul de după meci, ea a izbucnit în lacrimi și a dat mai multe detalii: "Aceasta nu este o înfrângere pentru mine. Să fiu aici, să pășesc peste aceste corzi este o onoare. Am urcat în ring și am încercat să lupt, am vrut să câștig. Am primit două lovituri în nas și nu mai puteam să respir, mă durea foarte tare. M-am dus la maestrul Renzini și, cu maturitate și curaj, am spus: gata!"

Inițial, Federația Internațională de Box nu i-a permis lui Imane Khelif să participe la Mondiale, dar a primit permisiunea din partea Comitetului Olimpic Internațional să evolueze la Jocurile Olimpice, potrivit publicației italiene Gazzetta dello Sport.

"A avut o problemă la dantură în urmă cu câteva zile, a luat antibiotice și am crezut că asta a fost problema. O știam pe Khelif, nu am considerat-o imbatabilă. Angela nu a intrat în ring deja bătută, s-a pregătit foarte bine. E dezamăgitor să o vezi ieșind așa. Algerianca se află aici pentru că CIO a luat această decizie, care este foarte greu de luat pentru că acest caz este complicat, cu siguranță. Și ea a avut de suferit de pe urma a tot ceea ce se întâmplă", a spus antrenorul Angelei Carini, Emanuele Renzini.

Pugilista algeriană Imane Khelif este intersexuală, potrivit Institutului Superior de Sănătate din Italia și suferă de o tulburare de dezvoltare sexuală (DSD), care face ca unele femei să aibă niveluri de testosteron în sânge tipice unui bărbat. În plus, sursa citată spune că ea are "variații înnăscute ale caracteristicilor sexuale, care nu se încadrează în noțiunile tipice ale corpului feminin".

"Ar fi fost mai simplu să nu se prezinte deloc, având în vedere că toată Italia i-a cerut de mult să nu lupte. Dar Angela a fost motivată, a vrut să lupte. Când a văzut tragerea la sorți, când și-a aflat adversara, mi-a spus că nu este corect. Dar ce s-a întâmplat astăzi nu a fost premeditat", a spus antrenorul pugilistei, citat de Reuters.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE