ChatGPT, chatbotul conceput pentru a imita o conversație de tip uman datorită inteligenței artificiale, va avea capacitatea de a ”vorbi” sau cel puțin să înțeleagă cuvintele rostite de utilizatori și să ofere apoi răspunsuri cu ajutorul unei voci sintetizate. De asemenea, aplicația va putea procesa imagini, a anunțat compania OpenAI.
Dezvoltatorii chatbotului susțin că este vorba despre una dintre cele mai importante actualizări de la implementarea GPT-4. Odată cu noile funcții, utilizatorii vor avea posibilitatea de a purta ”conversații vocale” prin intermediul aplicației mobile a ChatGPT și de a alege între cinci tipuri de voci electronice sintetizate cu care ”să discute”.
De asemenea, vor fi putea încărca fotografii în sistemul ChatGPT, iar software-ul va putea analiza imaginea și oferi răspunsuri la întrebări precum ”Ce tip de nori sunt aceștia?”.
Reprezentanții companiei OpenAI au precizat că noile opțiuni vor fi disponibile în următoarele două săptămâni utilizatorilor care plătesc pentru a accesa ChatGPT. În timp ce funcțiile vocale vor fi limitate în cazul aplicației disponibile pe iOS și Android, capacitățile de procesare a imaginilor vor fi accesibile pe toate platformele.
Potrivit Euronews.com, funcțiile vocale ale ChatGPT vor fi accesibile în varianta mobilă a chatbotului, disponibilă atât pentru gadgeturile cu sistem de operare iOs, cât și cele cu Android. Cele cinci tipuri de voci fac parte dintr-un nou sistem de transpunere a textului în vorbire, dezvoltat de OpenAI. Chatbotul va integra și aplicația Whisper AI ce va avea capacitatea de a transcrie vorbele în variantă scriptică.
Sintetizatoarele vor reda cinci tipuri de voci de bărbați și de femei cu accente americane, botezate Juniper, Sky, Cove, Ember și Breeze.
Reprezentanții OpenAI susțin că funcțiile vocale vor putea fi folosite de la citirea unei povești de adormit copiii, la soluționarea unei dezbateri la masă.
În schimb, directorul general al OpenAI, Sam Altman, a vorbit despre necesitatea reglementării domeniului inteligenței artificiale din cauza pericolelor pe care aceasta le-ar putea reprezenta pentru omenire. Cu toate acestea, compania pe care o conduce dezvoltă în continuare aplicațiile de inteligență artificială, în pofida unor apeluri pentru o pauză.