Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Uraganul Helene a lovit Florida. Meteorologii au emis avertizare de vreme rea, inclusiv în statul vecin Georgia

Uraganul Helene a lovit statul american Florida. Meteorologii au emis avertizări de vreme rea, inclusiv în statul vecin Georgia, care a fost și el afectat. Până acum, cel puțin trei oameni au murit din cauza furtunii puternice. Autoritățile spun că este cel mai mare uragan din istorie care lovește nordul Floridei.

Vântul a bătut cu peste 200 km/h

Uraganul Helene a adus rafale de vânt puternic de peste 200 km/h și precipitații abundente. Unele zone din Florida au fost deja inundate. Meteorologii spun că Helene a atins țărmul Floridei sub forma unei furtuni de gradul patru din cinci. Uraganul a traversat Golful Mexic și a acumulat energie din apele calde ale oceanului. Oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească și să nu părăsească locuințele.

Ron DeSantis, guvernatorul Floridei: „Este o furtună de categoria a patra, care aduce rafale de vânt de până la 225 km/h. Trebuie să vă adăpostiți chiar acum. Acum nu este momentul să ieșiți afară. Nu numai că îl vedem atingând țărmul aici, în nordul Floridei, dar încă vedem o creștere a nivelului apei în unele părți din sudul Floridei.” 

Din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au căzut pe liniile de înaltă tensiune. Iar aproximativ 1,5 milioane de oameni au rămas fără curent electric. 

Kevin Guthrie, directorul diviziei de gestionare a situațiilor de urgență din Florida: „Drumurile sunt foarte periculoase din cauza inundațiilor, dărâmăturilor, potențialelor linii căzute, nu riscați.”

Uraganul Helene a lovit și statul Georgia, însă în forma unei furtuni tropicale. Cu toate astea, meteorologii atrag atenția asupra condițiilor meteo extreme. Georgia, statul vecin Floridei, a emis deja avertizări de vreme rea. Iar autoritățile din Tennessee, Carolina de Sud și Carolina de Nord se pregătesc, de asemenea, pentru situații de urgență. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE