Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Accident la telescaunul din Parâng: Doi muncitori au fost grav răniți după ce au căzut de la înălțime

Doi bărbaţi au suferit răni grave, vineri, după ce au căzut de la înălţime de aproximativ 8 metri din telescaunul ce leagă Petroşani de staţiunea Parâng.

În momentul producerii accidentului, cei doi se aflau în telescaun pentru a efectua operațiuni de mentenanță. La un moment dat, în dreptul unuia dintre piloni, cablul de tracțiune a cedat, iar cei doi au căzut cu tot cu scaunul pe care se aflau.

VEZI GALERIA
3 imagini

Cele două victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Petroşani, conform informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Muncitorii au multiple traumatisme

ISU Hunedoara: Accidentul, care a avut loc cu puţin timp înainte de ora 12,00, s-a produs între primii doi piloni ai instalaţiei de transport pe cablu. La sosirea salvatorilor, cele două persoane erau conştiente, dar prezentau multiple traumatisme.

Echipajele medicale ale SMURD şi Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara, sosite la fața locului, le-au acordat primul ajutor calificat, celor doi bărbaţi.

A fost deschis dosar penal

La intervenţie au participat şi salvamontiştii din Parâng. Anchetatorii au deschis dosar penal. Este vorba despre infracțiunile de neluarea, respectiv nerespectarea, măsurilor legale de secuitate și sănătate în muncă. Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani și de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE