Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Prima dezbatere Donald Trump - Kamala Harris, pe 10 septembrie. Vicepreședintele SUA conduce în sondaje

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la alegerile prezidențiale din Statele Unite, va avea prima confruntare cu rivala sa democrată Kamala Harris la 10 septembrie. Dezbaterea va fi transmisă de postul american de televiziune ABC, relatează agenția Reuters.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la reședința sa din Palm Beach, Florida, fostul președinte Donald Trump a afirmat că mai vrea alte două dezbateri, pe 4 și 25 septembrie, ce vor fi transmise de Fox News, respectiv de NBC.

Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale, a anunțat, printr-un mesaj pe rețeaua X, că așteaptă cu nerăbdare dezbaterea din 10 septembrie pentru care Trump ”și-a luat angajamentul în sfârșit”.

Aflată în Detroit, vicepreședinta SUA a dat de înțeles că este deschisă să participe și la alte dezbateri, însă un oficial din echipa de campanie a spus că nu este posibilă o dezbatere pe 4 septembrie la Fox News.

Discuțiile referitoare la viitoarele dezbateri depind de participarea lui Trump la dezbaterea din 10 septembrie de la ABC, a declarat oficialul, citat de Reuters.

O dezbatere dintre Donald Trump și Kamala Harris la Fox News, respinsă de echipa democratei

Echipa de campanie a Kamalei Harris s-a opus deja unei dezbateri la Fox News, afirmând că postul de televiziune ce găzduiește confruntarea ar trebui să fie unul care a sponsorizat dezbaterile primare recente ale ambelor partide.

Trump a sugerat anterior că s-ar putea retrage de la dezbaterea organizată la ABC News, programată înainte ca Harris, vicepreședintele SUA, să-l înlocuiască pe președintele Joe Biden în calitate de candidat prezidențial democrat în urmă cu mai puțin de trei săptămân.

Dezbaterea din 10 septembrie de pe ABC urma să fie a doua dintre cele convenite între Biden și Trump, după dezbaterea lor din 27 iunie de pe CNN.

Potrivit unui sondaj Ipsos publicat joi, Kamala Harris și-a mărit avansul față de Donald Trump de la sfârșitul lunii iulie. Ea îl conduce pe Trump cu 42% la 37%, în comparație cu un sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o plasa la un scor de 37%, cu trei puncte procentuale peste Donald Trump.

Studiul Ipsos a fost realizat la nivel național, pe un eșantion de 2.045 de adulţi americani, între 2 şi 7 august.

Kamala Harris a intrat în cursa pentru Casa Albă pe 21 iulie, după ce preşedintele Joe Biden (81 de ani) şi-a retras candidatura, după o prestaţie dezastruoasă la dezbaterea din 27 iunie împotriva lui Trump.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE