Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei concluzii după prima apariție a lui Tim Walz în calitate de candidat la funcția de vicepreședinte al SUA

Campania pentru înfrângerea fostului președinte Donald Trump va fi distractivă. Acesta a fost mesajul vicepreședintelui Kamala Harris și al noului său partener, guvernatorul Tim Walz din Minnesota, care au urcat pentru prima dată împreună pe scena din Philadelphia marți seara.

„Deci, avem 91 de zile. Doamne, ce ușor este”, a spus Walz în timpul primului său discurs în calitate de persoană nominalizată pentru funcția de vicepreședinte. „Vom dormi când vom fi morți”, a mai spus Walz. Iată care sunt principalele concluzii după discursurile lui Walz și Harris din Philadelphia.

Walz a demonstrat de ce a fost ales de Harris

Chiar dacă Tim Walz a fost o alegere târzie din partea Kamalei Harris și a democraților, acesta s-a simțit în largul său pe scena din Philadelphia și a demonstrat că există o chimie bună între el și vicepreședintele Harris.

"Vă mulțumesc", a spus Walz, adresându-se direct lui Harris în momentul de deschidere al discursului său, "pentru că ați readus bucuria".

Walz a vorbit deschis, fără nicio reținere în ceea ce privește rolul său în administrația Harris. În plus, acesta a reușit să stârnească câteva hohote de râs. "În Minnesota, ne respectăm vecinii și alegerile personale pe care le fac, chiar dacă nu am face aceleași alegeri noi înșine", a spus Walz, în timp ce Harris aplauda în spatele său. "Există o regulă de aur: Vezi-ți naibii de treaba ta".

Walz l-a atacat pe Trump

Walz l-a atacat pe Trump pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid, economia națională și criminalitatea din SUA. Dar și-a păstrat cele mai dure replici pentru partenerul lui Trump, senatorul J.D. Vance din Ohio, al cărui trecut l-a comparat sarcastic cu al său.

"La fel ca toți oamenii obișnuiți cu care am crescut în inima țării, J.D. a studiat la Yale, cariera sa a fost finanțată de miliardarii din Silicon Valley și apoi a scris un best-seller care distruge această comunitate", a spus sarcastic Walz. El a adăugat că abia așteaptă să aibă o dezbatere cu Vance "dacă este dispus să se ridice de pe canapea".

„Antrenorul” Walz

Walz a încercat să se portretizeze ca un american simplu, din pătura de mijloc care a urmat o carieră destul de tipică pentru această categorie socială. Walz a spus despre el că s-a născut într-un mic orășel din Nebraska, că a urmat stagiul militar pentru a putea obține un loc la universitate și apoi a devenit profesor și antrenor de fotbal american, transformând în același timp o echipă relativ necunoscută într-o campioană în statul Minnesota. Apoi, elevii l-au încurajat să candideze pentru o funcție publică.

Povestea vieții sale a fost pe placul publicului și are șanse să rezoneze cu majoritatea americanilor din pătura de mijloc.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE