Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kamala Harris: ”Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a-l învinge pe Trump”

Kamala Harris, vicepreşedinta Statelor Unite, a declarat, după anunțul retragerii lui Joe Biden din cursa electorală, că intenţionează "să câştige nominalizarea" democraţilor pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie şi să-l "învingă pe Donald Trump".

Harris a salutat "actul dezinteresat şi patriotic" al preşedintelui democrat de 81 de ani, care şi-a anunţat sprijinul pentru ea drept candidată.

"Voi face tot ce îmi sta în putere pentru a unifica Partidul Democrat - şi a uni naţiunea noastră - pentru a-l învinge pe Donald Trump", a scris ea.

Joe Biden și-a anunțat retragerea

Președintele Joe Biden a anunțat că nu va candida la alegerile din 2024, pe fondul presiunilor continue în urma prestației dezastruoase la dezbaterea de luna trecută.

”Și, deși intenția mea a fost să candidez din nou la funcție, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu. Voi vorbi națiunii la sfârșitul acestei săptămâni mai detaliat despre decizia mea”, a scris Biden într-o scrisoare pe care a postat-o pe contul său X.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE