Accidentul mortal provocat de șoferul drogat sâmbătă dimineața în stațiunea 2 Mai aduce în discuție pericolul ppe care îl reprezintă această categorie de șoferi în trafic. Din ce în ce mai mulți consumatori de droguri sunt prinși în trafic.
Campanii de conștinetizare derulate de ANA
În prima jumătate a anului au fost prinși aproape 1.300 de conducători auto care au consumat substanțe interzise înainte de a se urca la volan. Patru dintre ei au provocat accidente în care trei persoane au murit și alte două au fost grav rănite.
Polițiștii atrag atenția că aceste cazuri sunt din ce în ce mai frecvente: în ultimii patru ani, șoferii drogați au accidentat mortal 14 persoane. Pentru a reduce fenomenul, Agenția Națională Antidrog începe campanii de conștientizare inclusiv la școlile de șoferi.
”La nivel MAI au fost intensificate activitățile preventive pe șosele, nu stăm să-i vânăm, suntem pur și simplu prezenți în trafic și când îi găsim le oferim consiliere și îi îndrumăm să primească ajutor de specialitate. La începutul lunii a fost derulată o campanie Drive Clean. Are ca obiectiv educarea tinerilor pentru a-i învăța pericolul drogurilor. Mergem în școlile de șoferi, unde întâlnim viitorii conducători și îi conștientizăm de responsabilitatea primirii permisului, atât pentru viața lor, cât și pentru alții,” a explicat Ramona Dabija, comisa-șef Agenția Națională Antidrog.