UNIUNEA EUROPEANĂ
SUA și UE încearcă să găsească o soluție în ceea ce privește comerțul și tehnologia
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit luni să intensifice discuțiile pentru a soluționa preocupările UE cu privire la subvențiile majore acordate companiilor americane cuprinse într-o lege americană privind energia curată.
UE trimite personal la frontierele din Balcanii de Vest pentru a reduce migrația ilegală
Personalul Agenției pentru frontierele externe a Uniunii Europene va fi prezent în curând la frontierele din afara UE din Balcanii de Vest, ca parte a unui plan de reducere a sosirilor ilegale din regiune, a anunțat luni Comisia Europeană.
Ungaria, scutită de aplicarea plafonării preţului la petrolul rusesc. Anunțul făcut de ministrul de Externe maghiar
Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Péter Szijjártó, a anunțat că Ungaria a fost scutită de aplicarea plafonării preţului la petrolul rusesc, după negocieri purtate cu UE.
Comisarul european pentru piaţa internă: „UE trebuie să își susțină industria, în fața subvențiilor SUA”
Comisarul european pentru piaţa internă vine cu o solicitare pentru crearea unui „fond european de suveranitate pentru a sprijini proiecte industriale” şi a face faţă Inflation Reduction Act (IRA).
Ungaria, soluții pentru reducerea consumului de gaz. Va spori importul de electricitate, inclusiv din Azerbaidjan prin România
Ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, Peter Szijjarto, a declarat că gazul natural joacă un rol crucial în aprovizionarea Ungariei cu energie.
Tânărul european al anului 2021 este român. Alexandru Manda: „Văd o Românie care să conteze, să fie egala celorlalte state din UE”
A spart bariera tiparelor și cu mult curaj și perseverență a demonstrat că elevii au drepturi care nu trebuie încălcate. Vorbim despre Alexandru Manda, un tânăr din Constanța care a luptat pentru ca elevii să poată beneficia de burse, manuale școlare gratuite, dar și transport fără plată
Viktor Orban acuză Comisia Europeană că îi blochează Ungariei fondurile europene doar din „motive politice”
Premierul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană că îngheaţă din motive strict politice fondurile europene alocate ţării sale, menţionând printre aceste motive opoziţia Budapestei faţă de primirea migranţilor şi faţă de sancţiunile europene impuse Rusiei.
Punctul de amendă, înghețat de 5 ani, deși România are cele mai multe accidente rutiere grave din UE
Mai este o lună din 2022 și facem bilanțul proiectelor. Multe dintre ele neterminate sau amânate. Luăm un exemplu elocvent. România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente rutiere și ne referim la cele grave, soldate cu pierderi de vieți.
România află pe 7 decembrie dacă aderarea la Schengen va fi discutată în Consiliul JAI. Europarlamentar român: „Este posibilă și o amânare a votului”
România află dacă aderarea la Schengen va fi discutată în Consiliul JAI din 8 decembrie abia cu o zi înainte, pe 7 decembrie, când va fi aprobată agenda finală a reuniunii miniștrilor de Interne din țările membre UE.
Șeful diplomației europene: Rusia trebuie să plătească pentru reconstrucţia Ucrainei
Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, a declarat că vrea să identifice alături de partenerii săi din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) „toate posibilitățile legale” pentru a obliga Rusia să plătească pentru distrugerea Ucrainei.
Corespondent Euronews la Bruxelles despre urmările deciziei privind Ungaria: „Poziția Comisiei Europene este decisivă și fermă”
Ungaria nu s-a descurcat în realizarea reformelor asumate. Astfel, Comisia Europeană a propus ca o finanțare de 7,5 miliarde de euro destinată Ungariei să fie suspendată.
UPDATE: Comisia Europeană a recomandat înghețarea a 7,5 miliarde de euro fonduri europene destinate Ungariei
Comisia Europeană a recomandat, miercuri, îngheţarea a 7,5 miliarde de euro fonduri europene destinate Ungariei, ca răspuns la problemele de corupţie identificate în această ţară.
Parteneriat între UE și Coreea de Sud în domeniul digitalizării. Ursula von der Leyen: „Este crucial să colaborăm cu parteneri care ne împărtășesc valorile democratice”
Comisia Europeană a anunțat luni că a fost încheiat un parteneriat între Uniunea Europeană și Coreea de Sud în domeniul digitalizării.
UE va anunţa noi reguli privind ambalajele de plastic, de la capsulele de cafea până la pungile de unică folosință
Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care vizează industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată.
Impozitarea multinaționalelor ar putea schimba sistemul fiscal în țările UE
Reforma prin care Uniunea Europeană vrea impozitarea multinaționalelor ar putea înlocui măsurile fiscale aplicate la nivel național în acest sens, a declarat luni comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni.
Analist de politică externă: Intrarea României în Schengen nu va spori migrația. Îndeplinim aceleași condiții ca țările care se află în Spațiu
Intrarea în Schengen a României nu va spori migrația, a explicat un analist de politică externă, adăugând că „România nu a cunoscut niște fluxuri migratorii foarte importante, pentru că nu a fost destinație importantă”.
UE a amânat pentru săptămâna viitoare discuţiile cu privire la plafonarea preţului petrolului rusesc
O reuniune a reprezentanţilor statelor membre UE, care era programată a avea loc vineri seara, pentru a discuta propunerea G7 privind plafonarea preţului pentru exporturile de petrol ale Rusiei, a fost anulată, au declarat mai mulţi diplomaţi europeni.
Politico: Europa acuză Statele Unite că profită de pe urma războiului din Ucraina
Președintele rus Vladimir Putin a început să divizeze Occidentul, la nouă luni de la invadarea Ucrainei. Mai mulți oficiali europeni de rang înalt și-au exprimat nemulțumirea față de administrația Biden și au acuzat Statele Unite că profită de pe urma războiului din Ucraina.
Parlamentul European confirmă decizia de a nu accepta pașapoarte rusești din regiunile ocupate
Parlamentul European a confirmat joi decizia Consiliului Uniunii Europene de a nu accepta paşapoarte şi alte documente de călătorie emise de Rusia în regiunile ocupate ilegal în Ucraina şi Georgia, indică un comunicat al PE.