UNIUNEA EUROPEANĂ
Banca Centrală Europeană va acorda companiilor un scor climatic la cumpărarea de obligațiuni
Banca Centrală Europeană (BCE) a declarat luni că va acorda punctaje climatice corporațiilor înainte de a le cumpăra obligațiunile și că intenționează să acorde prioritate celor care fac eforturi pentru a-și reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
Comisarul european Stella Kyriakides: Amenințarea reprezentată de variola maimuței nu a trecut și nu putem lăsa garda jos
Ameninţarea reprezentată de variola maimuţei nu a trecut şi nu putem lăsa garda jos, chiar dacă numărul cazurilor a scăzut în Uniunea Europeană în ultimele săptămâni, a avertizat marţi, într-o declaraţie pentru Agerpres, comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.
Ministru german: UE ar trebui să fie „foarte atentă” în privința plafonării prețurilor la gaze
Ideea unui plafon de gaze la nivelul UE a căpătat amploare în ultimele săptămâni, după ce prețurile au depășit noi recorduri în august. Italia, Belgia, Suedia și Polonia se numără printre cei care susțin această inițiativă, care se află încă în faza incipientă.
Ministrul Dezvoltării: Ungaria îşi va îndeplini toate angajamentele asumate pentru deblocarea fondurilor UE
Ungaria a promis că îşi va îndeplini toate angajamentele asumate în faţa Comisiei Europene pentru a debloca fondurile UE, în urma propunerii executivului comunitar de a suspenda circa 7,5 miliarde de euro pentru Budapesta din cauza corupţiei.
Bruxelles-ul cere reținerea a 7,5 miliarde de euro din fondurile UE pentru Ungaria, pe fondul problemelor legate de statul de drept
Comisia Europeană a cerut ca fonduri europene, în valoare de aproximativ 7,5 miliarde de euro, să fie reținute din Ungaria din cauza unor probleme de corupție.
Uniunea Europeană impune sancțiuni financiare Ungariei, pe fondul unor acuzații de corupție
Uniunea Europeană este pe cale să impună sancțiuni financiare guvernului lui Viktor Orban, pe fondul unui presupus comportament fraudulos și al încălcării statului de drept. Această măsură ar putea costa Ungaria miliarde de euro din fondurile UE, ceea ce ar putea paraliza economia sa.
Raport al Parlamentului European: Ungaria nu mai poate fi considerată o democrație deplină
Ungaria a încetat să mai fie o democrație deplin funcțională, arată membrii Parlamentului European într-un raport prin care condamnă "eforturile deliberate și sistematice ale guvernului maghiar" de a submina valorile europene.
Eurostat: Românii şi bulgarii, cei mai supuşi riscului de sărăcie şi excluziune socială din UE
Cea mai ridicată pondere a populaţiei supusă riscului de sărăcie şi excluziune socială în Uniunea Europeană se înregistra anul trecut în: România (34%), Bulgaria (32%), Grecia şi Spania (ambele cu 28%).
Premierul Suediei Magdalena Andersson a demisionat. Oficialul a recunoscut victoria opoziției de dreapta în alegeri
Prim-ministrul suedez Magdalena Andersson a recunoscut miercuri seară înfrângerea stângii şi victoria blocului de opoziţie format din partide de dreapta şi extremă-dreapta în alegerile legislative de duminică
Eurodeputații Siegfried Mureșan și Dan Nica, despre măsurile propuse de Comisia Europeană pentru reducerea consumului de energie
Europarlamentarii români Siegfried Mureșan și Dan Nica au vorbit despre efectele pentru România ale acestor măsuri, dar și despre cât mai avem de așteptat până când vom intra în spațiul Schengen.
EXCLUSIV | Ursula Von Der Leyen, soluții la criza energiei: Ajutăm statele membre să sprijine gospodăriile vulnerabile
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat oficial câteva măsuri de urgență pentru depășirea crizei energetice, într-un discurs despre starea Uniunii Europene.
Șefa Comisiei Europene, mesaj pentru cetățenii R. Moldova: Sunteți parte a familiei noastre. UE nu este completă fără voi
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut un mesaj special pentru cetățenii din Republica Moldova, Georgia, Ucraina și din țările din Balcanii de Vest.
VIDEO Discursul despre starea UE | Ursula von der Leyen: „Propunem o plafonare a veniturilor companiilor care produc electricitate la costuri mici”
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susţine miercuri, în faţa Parlamentului European reunit în plen la Strasbourg, discursul său privind starea Uniunii Europene.
UE vrea plafonarea prețului electricității din surse regenerabile și centrale nucleare. Planul pentru reducerea facturilor
Comisia Europeană urmează să finalizeze un plan de măsuri ce prevede plafonarea profiturilor companiilor energetice și direcționarea sumelor de bani spre consumatori.
Norvegia se opune plafonării preţului gazelor naturale
După ce a devenit primul furnizor de gaze naturale al Europei, în locul Rusiei, Norvegia a spulberat luni speranţele exprimate de majoritatea ţărilor europene, care ar dori o plafonare a preţurilor pentru importurile de gaze naturale.
Virgil Popescu propune partenerilor din UE decuplarea prețului gazelor de cel al energiei
Miniștrii Energiei din UE s-au reunit la Bruxelles pentru a discuta măsurile propuse de Comisia Europeană. Ei cer Comisiei să proiecteze o "intervenţie temporară de urgenţă" pe piaţa de energie electrică. Intenția este de a reduce în final prețul energiei și dependența de Rusia.
Von der Leyen îi cere lui Liz Truss să „respecte” acordul privind Brexitul
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni că speră „respectarea integrală a acordurilor” convenite între UE şi Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, după ce Partidul Conservator britanic a ales-o pe Liz Truss pentru postul de premier.
Plafonarea prețului gazului, discutată de miniștrii Energiei din UE după ce Rusia a redus livrările de gaze
Miniștrii Energiei din statele membre ale Uniunii Europene vor discuta despre variantele pentru a ține sub control creșterea prețurilor. Printre opțiuni s-ar putea număra o plafonare a prețului gazului, precum și linii de credit de urgență.
UE are depozitele de gaze umplute în proporţie de peste 80%
Uniunea Europeană a reuşit să umple depozitele de gaze în proporţie de peste 80% pentru a face faţă iernii viitoare, însă va trebui ca în martie să aibă un grad de umplere de cel puţin 40% pentru a putea înfrunta sezonul rece 2023-2024.