UNIUNEA EUROPEANĂ
Roberta Metsola: Războiul din Ucraina ne-a făcut să realizăm că am luat de bune democrația și statul de drept
Războiul din Ucraina a făcut cetăţenii europeni să realizeze că valorile care păreau fireşti au fost puse sub semnul întrebării, atât în afara UE cât şi în interiorul spaţiului comunitar a declarat, marţi, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, la o întâlnire cu tinerii români.
Taiwanul doreşte să consolideze parteneriatul cu UE, declară preşedinta Tsai Ing-wen
Taiwanul încearcă să formeze o alianţă democratică solidă cu Uniunea Europeană, a declarat preşedinta taiwaneză Tsai Ing-wen într-o întâlnire cu o delegaţie a Parlamentului European aflată în vizită la Taipei.
Pe măsură ce 2022 se apropie de sfârșit, iată ce speră unii eurodeputați să realizeze în 2023
2022 a fost unul dintre cele mai intense din istoria UE, în condițiile în care legislatorii s-au confruntat cu războiul din Ucraina, crizele energetice și ale costului vieții, precum și cu un scandal șocant de corupție la Bruxelles.
UE: Miniştrii energiei încearcă să ajungă la un acord asupra plafonării preţului gazului
Miniştrii energiei din Uniunea Europeană se reunesc luni, la Bruxelles, în încercarea de a conveni o plafonare a preţului gazului, în contextul creşterii facturilor la energie în blocul comunitar pe fondul războiului din Ucraina.
Exporturile de gaze naturale din Azerbaidjan către Europa vor crește în 2023
Azerbaidjanul intenţionează să majoreze uşor exporturile sale de gaze naturale spre Europa, în 2023, a afirmat preşedintele ţării, Ilham Aliyev, în condiţiile în care Bruxelles-ul caută să înlocuiască livrările de energie, în scădere, din Rusia, transmite Reuters.
Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind o amplă reformă a pieței carbonului
Dreptul de a polua gratuit al industriaşilor va lua sfârşit, emisiile legate de încălzire şi de maşini vor fi taxate, va fi înfiinţat un fond social pentru tranziţie - sunt doar câteva dintre prevederile unui acord la care s-a ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Oligarhii ruși au intentat procese la Curtea de Justiție a UE împotriva sancțiunilor
Oligarhi şi companii ruseşti au intentat un total de 61 de procese la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva sancţiunilor UE impuse în urma invaziei Ucrainei, potrivit ediţiei de sâmbătă a tabloidul german Bild.
Consiliul European cere Rusiei să oprească atacurile asupra instalațiilor nucleare civile din Ucraina
Șefii de stat și de Guvern reuniți joi și vineri la Consiliul European au condamnat din nou ferm războiul Rusiei împotriva Ucrainei și au reafirmat sprijinul deplin al Uniunii Europene pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean.
Bani pentru creșe și modernizarea școlilor: România a trimis Comisiei Europene a doua cerere de plată din PNRR
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis joi Comisiei Europene cea de-a doua cerere de plată din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în valoare de 3,228 miliarde euro, informează MIPE.
UE aprobă al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Persoanele și instituțiile incluse pe lista neagră
Ambasadorii celor 27 de state membre al Uniunii Europene au aprobat joi seara al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, în vreme de șefii de stat și de Guvern au convenit să acorde un ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina.
Impozitul minim de 15% pentru multinaționale, adoptat de Uniunea Europeană. De când va fi aplicată măsura
Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat joi transpunerea în dreptul european a impozitului minim de 15% pe profiturile companiilor multinaționale. Măsura va putea fi pusă în aplicare, în condițiile în care Ungaria și Polonia au fost convinse să-și ridice veto-ul.
Liderii UE cresc aşteptările privind un acord referitor la plafonarea preţului la gaz săptămâna viitoare
Liderii UE au sporit joi seară presiunea asupra miniştrilor energiei pentru a ajunge la un acord amânat din cauza unei dispute privind implementarea unui plafon la preţul de achiziţie al gazului chiar luni
Klaus Iohannis, optimist că România și Bulgaria vor fi admise în Schengen în anul 2023: „Am făcut pași înainte în direcția bună”
Președintele României, Klaus Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European, a declarat că este optimist că România și Bulgaria vor fi admise în Schengen în anul 2023.
România, pe primul loc în topul țărilor cu cei mai mulți proprietari din Uniunea Europeană
Un raport Eurostat arată că nu mai puțin de 95,3% din populaţia României avea în 2021 o proprietate personală ceea ce clasează țara noastră pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.
Partenerul Evei Kaili a recunoscut că este implicat în scandalul mitei din Parlamentul European
Italianul Francesco Giorgi, partenerul de viaţă al fostei vicepreşedinte a Parlamentului European, Eva Kaili, şi-a recunoscut implicarea în scandalul mitei din legislativul european care afectează deopotrivă Qatarul şi Marocul.
Miniștrii UE aprobă statutul de țară candidată pentru Bosnia și Herțegovina
Miniștrii Uniunii Europene au aprobat marți acordarea statutului de țară candidat pentru Bosnia și Herțegovina. Decizia trebuie să fie confirmată de cei 27 de lideri ai blocului comunitar, care se vor reuni joi la Bruxelles pentru un summit.
Josep Borrell: Depozitele de armament ale UE sunt "aproape goale" în ciuda creșterii cheltuielilor cu apărarea
Investițiile în domeniul apărării din Europa sunt în creștere, dar depozitele de armament sunt "aproape goale", iar capacitățile de apărare critice lipsesc, a declarat joi Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE.