SPITAL
Soluții digitale pentru medicina viitorului. Cum poate ajuta patologia digitală la depistarea unor boli în stadiu incipient
Patologia digitală se referă la transformarea probelor de țesut uman ce sunt analizate de regulă la microscopul optic pentru a căuta defecte de țesut, în imagini virtuale, care pot fi instantaneu analizate, prelucrate, transferate la distanță și discutate.
Decontarea medicamentelor cumpărate de pacienți, o misiune aproape imposibilă. Radu Gănescu: Procesul durează chiar și doi ani
Decontarea medicamentelor achiziționate de pacienți este îngreunată din cauza birocrației și a faptului că decontarea poate dura chiar și doi ani, spune Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.
Campanie inedită de strângere de fonduri. Românii pot dota și echipa Spitalul de Copii construit din donații
Românii vor putea echipa Spitalul de copii construit de Dăruiește Viață. Campania are drept scop strângerea de fonduri necesare pentru a dota spitalul - de la echipamente medicale, la consumabile și piese de mobilier.
Marcel Boloș promite spitale noi: În anul 2027 vor exista astfel de unități în toate regiunile ţări
Marcel Boloş susține că în anul 2027 vor exista spitale noi în toate regiunile ţării. Ministrul Investiţiilor spune că transformarea sistemului de sănătate românesc se produce lent, discontinuu şi fragmentat, iar asta ne pune în situaţia de a fi printre statele UE cu cei mai mulți decedați.
În România, pacienții așteaptă trei-patru ani pentru un rinichi nou. Unii bolnavii sunt chemați pentru transplant și după 18 ani de dializă
Tot mai mulți români ajung pe listele de așteptare pentru un transplant renal, iar cererea este în continuă creștere, avertizează medicii. Numai la centrul regional din Iași, 500 de oameni au nevoie de un rinichi nou.
O echipă de studenți mediciniști din Iași a ajuns în finala unei competiții mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale
O echipă de studenți mediciniști din Iași a ajuns în finala unei competiții mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale. În octombrie sunt așteptați în Statele Unite ale Americii, să prezinte un prototip funcțional.
Un nou material care ucide bacteriile ar putea ajuta la combaterea superbacteriilor din spitale
Oamenii de știință au dezvoltat un nou strat de acoperire care distruge bacteriile și virușii și despre care spun că ar putea ajuta spitalele din întreaga lume să abordeze problema tot mai mare a superbacteriilor rezistente la medicamente.
O treime dintre medicii din România sunt epuizați. Președintele Colegiului Medicilor: Suntem la o cotă maximă înregistrată vreodată în istoria noastră
În prezent, o treime dintre cadrele medicale din România se confruntă cu acest sindrom, care le afectează starea de sănătate fizică și mentală.
Un bebeluș a ajuns la spital malnutrit și deshidratat. Mama nu a cerut consultație de urgență
Un copil a ajuns miercuri în stare gravă la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti din cauza malnutriţiei și deshidratării severe. Mama copilului a susţinut că i-a fost refuzat accesul la servicii medicale în cadrul Spitalului Orăşenesc Urlaţi.
Asistent de la Spitalul Militar, suspectat că ar fi sedat intenționat trei paciente. Parchetul Militar: Dosar penal in rem pentru tentativă de omor calificat
Conducerea Spitalului Militar din București a confirmat, miercuri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București în cazul unui asistent suspectat c-ar fi sedat intenționat trei paciente cu diazepam.
Alexandru Rafila, despre investițiile în cele 27 de spitale cu bani din PNRR. ”Nu vreau să fiu demagog să spun că toate vor fi finalizate”
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a dat asigurări, în direct la Euronews România, că domeniul sănătății nu a pierdut ”niciun ban” din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) deoarece corecția nu a fost făcută nu de la investiții, ci de la consultanță.
Un bărbat bolnav de cancer pancreatic a fost plimbat între șase spitale din București
Un bărbat a fost diagnosticat în luna ianuarie cu cancer pancreatic, iar pentru a putea primi un tratament corespunzător, a fost plimbat între șase spitale din București. Fiica lui a făcut publică povestea pe rețelele de socializare, iar postarea a generat sute de share-uri și reacții.
Transplant pulmonar realizat cu un robot cu patru brațe, în Spania. Noua tehnică este mai sigură și mai puțin dureroasă
Un spital din Spania a realizat un transplant pulmonar folosind o tehnică de pionierat cu ajutorul unui robot cu patru braţe. S-a folosit o tehnică nouă, care nu mai necesită separarea coastelor şi deschiderea pieptului.
Povestea unui consumator: ”Am încercat absolut toate drogurile. Ce știam eu la 13 ani despre așa ceva? Nu știam nimic"
România are prea puține centre de dezintoxicare și toate sunt private. Singurele centre de stat care îi pot interna pe o perioadă mai lungă pe cei care se luptă cu dependența de droguri sunt Spitalul Alexandru Obregia din Capitală și Institutul de Psihiatrie Socola din Iași.
Primul spital regional va fi construit în Iași. Proiectul este pe lista de promisiuni de aproape nouă ani
După ani de amânări, în vară, ar putea începe, în sfârșit, construcția primului spital regional de urgență din țară, în Iași. Vor urma altele două în Craiova și Cluj. Sunt proiecte promise în urmă cu aproape nouă ani.
Boala cronică de rinichi afectează peste 10% dintre români. Factorii de risc și cum poate fi prevenită
Peste două milioane de români suferă din cauza bolii cronice de rinichi. Pentru că nu doare, este considerată ”un ucigaș tăcut” și este asociată frecvent cu boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și diabet zaharat.
Au început audierile pacienților operați de medicul ieșean Dan Tesloianu. Pacienții ar fi primit dispozitive prelevate de la cadavre
Au început audierile pacienților operați de medicul ieșean Dan Tesloianu. Procurorii au indicii că 238 de dispozitive cardiace prelevate de la cadavre au fost implantate pacienților.
De Ziua Femeii, un medic din Arad le-a oferit pacientelor sale un salon de spital renovat din fonduri proprii
Medicul Ioana Vornic, specialist de obstetrică-ginecologie, a inaugurat de Ziua Femeii un salon pentru mămici complet modernizat, în Maternitatea Arad, lucrare pentru care medicul a plătit din banii săi peste 4.000 de euro.