Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc a fost externat. Suveranul Pontif a fost operat de hernie abdominală

Papa Francisc a fost externat vineri dimineață, după ce a suferit o intervenție la nivelul abdomenului. Din acest motiv, Suveranul Pontif nu a putut rosti tradiționala rugăciune Angelus de duminica trecută.

Papa a ieșit din spital într-un scaun rulant. La un moment dat, s-a ridicat și a salutat mulțimea venită să îl încurajeze.

''Papa este bine. Este într-o stare mai bună decât înainte'', le-a declarat Sergio Alfieri, chirurgul-şef care l-a operat pe papa Francisc pe 7 iunie, reporterilor aflaţi în faţa spitalului după plecarea suveranului pontif, conform Agerpres.

Medicul a explicat că Papa Francisc are o stare de sănătate care îi poate permite să călătorească. Suveranul pontif are programate călătorii în Portugalia la începutul lui august şi în Mongolia la sfârşitul aceleiaşi luni.

În ultima perioadă, Suveranul Pontif a avut mai multe probleme de sănătate.

Ultima operație la care a fost supus, cea de hernie abdominală, a durat trei ore și a decurs fără complicații. Vaticanul a anunțat că toate audiențele vor fi anulate până pe 18 iunie.

Papa Francisc, internat în spital în luna martie

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a suferit o infecţie respiratorie şi a fost spitalizat ”câteva zile”, în luna martie, potrivit Vaticanul, care evoca un examen medical programat, în contextul unor întrebări recurente despre sănătatea şefului Bisericii Catolice, relatează AFP

„Agenda Papei a fost eliberată, în eventualitatea continuării examenelor sale”, anunţă această sursă, precizând că este ”posibil” ca Francisc să petreacă noaptea la spital.

Potrivit cotidienelor italian Corriere della Sera, francez Le Figaro şi argentinian La Nacion, Francisc a sosit atunci la spital cu ambulanţa, în urma unor ”probleme cardiace”, contrar anunţului Vaticanului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE