SĂRBĂTORI
Vacanță la schi de Paștele ortodox. În Poiana Brașov se schiază în condiții bune pe toate pârtiile
Sezonul de schi în Poiana Brașov a fost prelungit. Condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea abundentă și temperaturile negative au permis pornirea instalațiilor de producere a zăpezii artificiale.
Cum alegem corect preparatele pentru masa de Paște. Sfaturi de la nutriționiști
În meniul de sărbători există foarte multe preparate care, gătite și consumate necorespunzător, ne pot afecta sănătatea. Medicul nutriționist dietetician Mihaela Scurtu-Martin a explicat, în direct la Euronews România, unde duc aceste alegeri nesănătoase.
Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere la Vatican. Suveranul Pontif a transmis un mesaj de pace
Papa Francisc a oficiat slujba de Înviere, în Bazilica Sfântul Petru, în fața a opt mii de credincioși catolici din toată lumea. Suveranul Pontif a transmis un mesaj emoționat, cu referiri la corupția endemică și la conflictele armate care distrug regiuni întregi.
Procesiune de Florii în Capitală. Traficul este restricționat pe traseul Mânăstirea Mihai Vodă - Catedrala Patriarhală
Procesiune de Florii astăzi în București. Credincioșii ortodocși au pornit de la Mânăstirea Radu Vodă, la pas, spre Catedrala Patriarhală. Este o sărbătoare importantă, care marchează intrarea lui Iisus în Ierusalim.
Cum va fi vremea de Florii și de Paște
Vremea se încălzește ușor în acest weekend, când creștinii catolici sărbătoresc Paștele și cei ortodocși Floriile. Temperaturile vor atinge maxime de 15 grade. Totuși, în majoritatea regiunilor, temperatura este mai coborâtă față de normal și sunt așteptate ploi locale în sud-vestul țării.
Târguri de Paște în București și în marile orașe din România. Programul evenimentelor
Târgul de Paște s-a deschis, oficial, vineri, în Capitală. La evenimentul este organizat în Parcul Regele Mihai I de municipalitate participă meșteșugari și producători din toate colțurile țării care vând produse tradiționale.
GALERIE FOTO. Legiunea spaniolă sărbătorește Săptămâna Sfântă. Ceremonia are loc în fiecare an și atrage numeroși turiști
Unul dintre cele mai emblematice evenimente ale Săptămânii Sfinte din orașul spaniol Malaga este transferarea, în Joia Mare, a unei statui a lui Iisus Hristos de către Legiunea spaniolă, o unitate de elită a forțelor armate ale țării.
Floriile catolice, sărbătorite duminică. Procesiune organizată pe străzile din București
Catolicii sărbătoresc, duminică, sărbătoarea Floriilor, cu o săptămână înaintea Paștelui. Cu acest prilej, în București va fi organizată o procesiune, anunță Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.
Miei cu 20% mai scumpi, de Paște. Fermier: Un kilogram de carne de miel se va vinde cu 45 - 50 de lei
Carnea de miel va costa cu 20 % mai mult de Paște, față de anul trecut, spun crescătorii de oi. Din cauza scumpirii utilităților și mâncării pentru animale, un kilogram de carne de miel se va vinde cu 45 - 50 de lei.
8 martie, Ziua Internațională a Femeii. Cum stau România, Europa și restul lumii la reprezentarea femeilor în politică
Ziua Internațională a Femeii este marcată în fiecare an, pe 8 martie. Ziua a apărut ca pe fondul mişcărilor sociale legate de muncă de la începutul secolului XX, în America de Nord şi în Europa.
Valentine's Day - Cum a apărut Ziua Îndrăgostiților și cum se sărbătorește astăzi
Valentine's Day sau Ziua Îndrăgostiților este, pentru mulți oameni, cea mai romantică zi din an, un prilej pentru cuplurile din întreaga lume să sărbătorească iubirea și să ofere partenerului/partnerei cadouri.
Guvernul din India le cere oamenilor să îmbrățișeze vacile de Valentine’s Day
Autoritățile responsabile cu bunăstarea animalelor din India au făcut apel la cetățeni să nu celebreze Ziua îndrăgostiților ca o sărbătoare a romantismului, ci ca „ziua îmbrățișării vacilor" pentru a promova mai bine valorile hinduse.
VIDEO | Klaus Iohannis, discurs despre învățământ, de Ziua Micii Uniri: Viziunea proiectului „România Educată”, pusă în practică anul acesta, prin noi legi
Românii sărbătoresc la 24 ianuarie Unirea Principatelor Române din anul 1859, realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, un act de voinţă politică al liderilor din cele două principate româneşti - Moldova şi Ţara Românească şi prima etapă în crearea statului unitar român modern.
VIDEO | Nicolae Ciucă, la Iași, de Ziua Micii Uniri: „Autostrada Moldovei, un obiectiv aşteptat de mulți ani, are perspective certe de realizare”
Cei 164 de ani de la Mica Unire sunt marcați astăzi prin ceremonii militare, religioase, dar și prin depuneri de coroane. Aproape 5.000 de persoane participă, la Iași, la evenimentele organizate pe 24 ianuarie.
Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite Române
Pe 24 ianuarie 2023 se împlinesc 164 de ani de la Mica Unire. Pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Țării Româneși, după ce fusese ales și domnitor al Moldovei, înfăptuindu-se, astfel, unirea Principatelor Române sub un singur domnitor.
Ambasadorul Ucrainei în România: „Dorința numărul 1 a poporului este restaurarea păcii în Ucraina. Nu vor compromisuri, vor să trăiască liber pe propriul teritoriu”
Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a vorbit la Euronews România despre dorințele pe care poporul ucrainean le are, cu ocazia sărbătoririi Crăciunului pe rit vechi și despre posibilitățile unor negocieri între Rusia și Ucraina, la aproape un an de la începutul războiului.
Câți români își sărbătoresc ziua de nume de Sfântul Ioan Botezătorul. Semnificația zilei de 7 ianuarie
Aproape două milioane de persoane îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ioan Botezătorul, prăznuit sâmbătă, 7 ianuarie, potrivit datelor oferite de Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor.