RĂZBOI UCRAINA
Ilie Bolojan: Nu vom trimite trupe în Ucraina. România este și astăzi un hub logistic
Președintele interimar Ilie Bolojan a transmis că România nu va trimite militari pe teren în Ucraina și a dat asigurări că țara noastră este un hub logistic, ce, la nevoie, poate pune la dispoziție elemente de logistică și infrastructură militară.
Rusia a lovit rețeaua electrică a regiunii Odesa pentru a patra oară în două săptămâni
Rusia a lansat marți seara un nou atac masiv cu drone și rachete asupra infrastructurii energetice din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, acesta fiind al patrulea atac asupra rețelei electrice din regiune în ultimele două săptămân.
Zelenski: Ucraina și SUA merită un dialog respectuos. Președintele ucrainean a mulțumit din nou Statelor Unite pentru sprijinul oferit
Statele Unite și Ucraina merită un dialog respectuos, a transmis Volodimir Zelenski, într-un mesaj postat pe rețelele sale de socializare. Președintele ucrainean a mulțumit din nou Statelor Unite pentru sprijinul oferit Kievului.
Istoria negocierilor care au născut războaie. Acordul de la Munchen din 1938, concesia care a dus la al Doilea Război Mondial
Discuțiile din ultimele săptămâni privind un acord pentru pace în Ucraina aduc aminte de alte situații din istorie când deciziile au fost luate de către marile puteri fără prezența celor direct implicați. I
Ucraina e pregătită să semneze acordul cu SUA privind mineralele. Zelenski: „Nimeni nu vrea pacea mai mult decât ucrainenii”
Președintele Volodimir Zelenski a anunțat marți că Ucraina este pregătită „să vină la masa negocierilor cât mai curând posibil pentru a aduce pacea durabilă mai aproape”.
Premierul Ucrainei: Kievul este hotărât să continue cooperarea cu SUA și după ce Trump întrerupe ajutorul
Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, a declarat că țara sa rămâne „hotărâtă” să continue cooperarea cu Statele Unite, chiar dacă SUA au anunțat recent oprirea finanțării de vânzări de arme către Ucraina.
Volodimir Zelenski insistă că dorește ca războiul să se încheie „cât mai repede posibil”
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a insistat luni că dorește ca războiul cu Rusia să se încheie „cât mai curând posibil”, declarație făcută pe fondul tensiunilor cu omologul său american Donald Trump, care îl acuză că „nu dorește pacea”.
General: Europa este mult mai vulnerabilă în fața unui atac nuclear. Îi lipsește foarte mult descurajarea nucleară
„Faptul că există state nucleare care au capacitate nucleară de aproximativ 10% din capacitate Rusiei nu reprezintă o garanție de securitate”, a declarat generalul în rezervă, cu patru stele Ștefan Dănilă, la Euronews România.
Zelenski susține că un armistițiu fără garanții reprezintă un eșec. „Rușii reîncep să ne ucidă într-o săptămână”
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat drept un „eșec” orice încetare a focului în Ucraina dacă nu există „garanții de securitate” pentru a evita o posibilă reluare a conflictului.
Donald Trump: „Ar trebui să ne facem mai puține griji în legătură cu Putin”. Prioritatea SUA nu este pacea în Ucraina, ci imigrația
Donald Trump a stârnit din nou controverse printr-o postare pe platforma sa, Truth Social, în care sugerează că SUA ar trebui să fie mai puțin preocupate de Rusia și mai atente la problemele interne legate de imigrație și criminalitate.
Volodimir Zelenski consideră că nu ar fi ușor de înlocuit. Președintele ar demisiona în schimbul aderării Ucrainei la NATO
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, căruia administrația Trump i-a cerut în repetate rânduri să plece din funcție din cauza refuzului său de a ceda în fața cererilor Moscovei, a declarat duminică seara că nu ar fi atât de ușor de înlocuit.
Deciziile politice, decontate pe front. Ucrainenii se străduiesc să-și mențină optimismul după episodul de la Casa Albă
După episodul dintre Donald Trump și Volodimir Zelenski de la Casa Albă, ucrainenii spun că și-au pierdut speranța că Statele Unite vor mai sprijini Ucraina împotriva agresiunii ruse. Aceeași părere o împărtășesc și soldații care luptă de mai bine de trei ani pentru integritatea țării lor.
Summitul liderilor europeni de la Londra. Starmer: Continuăm sancțiunile împotriva Rusiei
În urma ședinței, liderii europeni au hotărât să mențină fluxul de ajutor militar pentru Ucraina și presiunea economică asupra Rusiei, astfel încât să pună Kievul în cea mai puternică postură posibilă pentru a negocia dintr-o poziție de forță, a declarat premierul britanic Keir Starmer.
Rând pe rând, marile puteri europene fac front comun împotriva lui Donald Trump. Germania e ultima. Umilirea lui Zelenski a fost picătura care a umplut paharul
Chiar și liderul Stângii germane, Jan van Aken, a propus o reuniune de urgență a Națiunilor Unite, privind răspunsul care trebuie dat în situația lui Trump.
Macron, un nou avertisment: Dacă nu e oprit, „Putin va merge sigur în Moldova și, posibil, în România”
„Avem o Rusie supraînarmată și agresivă la frontierele noastre, care desfășoară acțiuni teroriste și campanii masive de dezinformare aici și în Europa. (...) Este în joc securitatea noastră", a spus Macron.