NATO
EXCLUSIV | Mircea Geoană, despre zvonul privind candidatura sa la alegerile prezidențiale din 2024
Mircea Geoană a declarat la Euronews România că nu poate confirma dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024 din România, dar spus că nu poate răspunde la această întrebare până nu își încheie funcția de adjunct al secretarului general al NATO.
Mircea Geoană, despre importanța inteligenței artificiale pentru NATO: „Suntem interesați ca aceasta să fie folosită etic și moral”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost prezent astăzi la Universitatea Politehnică din București, acolo unde a vorbit, în cadrul unui interviu pentru Euronews România, despre importanța inteligenței artificiale în lumea de azi.
Klaus Iohannis nu exclude posibilitatea de a ajunge secretar general al NATO. Ce ar urma în cazul demisiei președintelui
Mircea Geoană, candidat la viitoarele alegeri prezidențiale. Klaus Iohannis, viitorul secretar general al NATO. Sunt două scenarii apărute în ultimele două zile în spațiul public și care nu au fost infirmate de către cei doi protagoniști.
Finlanda și Suedia au semnat protocoalele de aderare la NATO
În urma negocierilor, Aliații au semnat marți, la sediul NATO, protocoalele de aderare pentru Finlanda și Suedia. Protocoalele de aderare vor ajunge ulterior la toate țările NATO pentru ratificare, în conformitate cu procedurile lor naționale.
Turcia menține presiunea asupra Finlandei și Suediei. Erdogan amenință cu respingerea acordului dacă nu sunt respectate promisiunile
Acordul semnat cu Finlanda şi Suedia de a renunţa la veto-ul faţă de candidatura lor la NATO nu reprezintă finalul chestiunii şi obligă cele două state nordice să îşi respecte promisiunile, a declarat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.
EXCLUSIV. Mircea Geoană: Românii și româncele trebuie să știe un lucru - cu cât e mai mult NATO în România, cu atât mai sigură e țara
Mircea Geoana, secretarul general adjunct al NATO, Bogdan Aurescu, minstrul de externe și Vasile Dâncu, ministrul apărării au vorbit pentru Euronews despre noul Concept Strategic al NATO și care sunt avantajele de securitate pentru România.
Biden pregăteşte încă un ajutor militar pentru Kiev: războiul nu se va termina cu o înfrângere a Ucrainei
Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat joi că preţurile la carburanţi şi la alimente sunt ridicate din cauza invaziei Rusiei în Ucraina şi a promis ca aceasta din urmă va fi ajutată de SUA şi de aliaţii săi atât timp cât va fi nevoie în războiul împotriva Rusiei.
Summitul NATO. Bogdan Aurescu: Suplimentarea trupelor aliate în România favorizează securitatea națională
Ministrul de Externe a declarat în urma summitului de la Madrid că suplimentarea trupelor aliate este o decizie în favoarea intereselor de securitate ale României, care a urmărit constant în ultima perioadă să consolideze postura de apărare și descurajare pe Flancul Estic.
Vladimir Putin critică „imperialismul” NATO în legătură cu planul de reorganizare militară a Occidentului
Promisiunea NATO de a continua să sprijine Ucraina în fața „cruzimii” Rusiei a adus un răspuns furios din partea lui Vladimir Putin, care a denunțat "ambițiile imperialiste" ale alianței.
Noul Concept Strategic al NATO, adoptat. Rusia, cea mai semnificativă amenințare, iar Marea Neagră, o regiune de importanță strategică
Noul Concept Strategic al NATO abordează, în premieră, China, în timp ce cataloghează Rusia drept cea mai semnificativă și directă amenințare la adresa Alianței.
Zelenski la Summitul NATO: Ucraina are nevoie de 5 miliarde de dolari pe lună
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le-a spus miercuri liderilor statelor NATO că ţara sa are nevoie de mai multe arme şi de bani, circa 5 miliarde de dolari pe lună, pentru a se apăra în faţa agresiunii Rusiei, el susţinând că ambiţiile Moscovei nu se opresc la Ucraina.
Summit NATO. Klaus Iohannis: România, implicată în eforturile de a convinge Turcia să accepte noi membri
Președintele a declarat, la Summitul NATO de la Madrid, că România a fost implicată „în diverse formate” în eforturile de a convinge Turcia să accepte Finlanda și Suedia în Alianță. Cât privește alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare, măsura se va regăsi în viitorul buget, cel pentru anul 2023.
Summit NATO: Forța de reacție rapidă a Alianței va crește de la 40.000 la 300.000 de militari
Invazia Rusiei în Ucraina a declanșat o "schimbare fundamentală" a abordarii NATO în domeniul apărării, iar statele membre vor trebui să-și sporească cheltuielile militare într-o lume din ce în ce mai instabilă.
Lungul drum către NATO. Finlanda și Suedia au renunțat la neutralitate
Războiul declanșat de Rusia în Ucraina nu numai că nu a slăbit NATO, ci chiar a dus la extinderea alianței. Finlanda și Suedia, două națiuni nordice recunoscute pentru neutralitatea lor, au decis să renunțe la acest atribut și să își depună cererile de aderare la alianța militară.