MAPN
Românii nu duc lipsă de patriotism pentru că se duc la paradele militare, susține ministrul Apărării, Angel Tîlvăr
Românii nu duc lipsă de patriotism, spune Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, într-un interviu exclusiv la Euronews România, și evaluează fenomenul prin participarea la paradele militare.
MApN, nevoit să dezmintă o nouă știre falsă. Un F-16 al Forțelor Aeriene Române "ar fi bombardat trupe rusești"
Ministerul Apărării Naționale (MApN) a dezmințit o știre falsă distribuită pe platforma X care menționa faptul că o aeronavă F-16 a Forțelor Aeriene Române ar fi bombardat o grupare de forțe rusești, în apropiere de Herson.
O nouă navă de luptă a intrat în flota militară a României, prima după 18 ani: vânătorul de mine „Sublocotenent Ion Ghiculescu”
O nouă navă de luptă a intrat în flota militară a României. Este vorba despre vânătorul de mine M270 „Sublocotenent Ion Ghiculescu”, cumpărat de armata română de la Marina Regală Britanică.
De 1 decembrie, ministrul Apărării îndeamnă tinerii să îmbrățișeze cariera de militar. Mesajul noului șef al Statului Major General
A fost plecat în Norvegia, unde a învățat tehnici noi, însă nu a simțit că locul lui e acolo. Așa că s-a întors acasă și și-a deschis un punct self-service de preluare a pantofilor stricați. Atelierul în care lucrează e la câțiva kilometri distanță.
FOTO&VIDEO. Parada de 1 Decembrie din București. Peste 100.000 de români au asistat la defilare, de Ziua Națională a României
Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu parade militare, focuri de artificii și multă voie bună în toată țara. La Iași, oamenii au încins o horă a bucuriei, pe ritmuri săltărețe de muzică populară.
Primele trei aeronave F-16 cumpărate de România din Norvegia au aterizat la Baza Aeriană de la Borcea
Primele trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, miercuri, în Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă" de la Borcea.
MApN: Programul de înzestrare a Forţelor Terestre Române cu tancuri Abrams a intrat în linie dreaptă
Ministerul Apărării Naţionale salută notificarea Congresului SUA transmisă joi cu privire la vânzarea către România a 54 de tancuri de luptă Abrams M1A2 SEPv3, muniţie şi stimulatoare pentru instruire.
Risc de holeră în Libia. România trimite ajutoare în această țară, unde peste 11.000 de oameni au murit după inundațiile catastrofale
În Libia, ruperea a două baraje a provocat 11.300 de decese și peste 10.000 de oameni sunt dispăruți, potrivit ultimelor date. Forțele Aeriene Române au început sâmbătă transportarea ajutoarelor umanitare către această țară, unde există riscul unei epidemii de holeră.
600 de militari vor fi dislocați în Delta Dunării, la granița cu Ucraina
Ministerul Apărării comasează trupe în Delta Dunării: 600 de soldați vor fi dislocați la granița cu Ucraina pentru ca malul Dunării să fie asigurat de la un capăt la celălalt. De altfel, MApN a trimis în zonă și echipamente militare.
News Alert. România își întărește apărarea antiaeriană la granița cu Ucraina
România își întărește apărarea antiaeriană la granița cu Ucraina, după ce au fost descoperite alte bucăți dintr-o dronă, despre care militarii cred că ar fi rusească. Rămășițele se află la 15 kilometri de portul Izmail.
Ce se întâmplă după ce a fost descoperită o dronă pe teritoriul României. Explicațiile purtătorului de cuvânt al MApN
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale a precizat că momentan nu există indicii cu privire la un atac țintit în România. Ipotezele actuale vizează un eveniment accidental sau neintenționat.
UPDATE. MApN: Nu s-a confirmat existenţa unor fragmente de dronă în altă zonă decât cele cercetate anterior
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că nu s-a confirmat prezenţa unor fragmente de dronă în altă zonă decât cele cercetate anterior, activităţile de supraveghere a zonelor de pe teritoriul naţional aflate în proximitatea porturilor ucrainene continuând.
Klaus Iohannis, discuție telefonică cu Stoltenberg despre noile fragmente de dronă
Identificarea astăzi de către autorităţile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO.
Șeful Apărării a discutat cu omologul ucrainean despre urmele de dronă găsite pe teritoriul României
Șeful Statului Major al Apărării și comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei au discutat la telefon despre urmele de dronă găsite pe teritoriul României, spune Ministerul Apărării Naționale.
Senzorii armatei nu au depistat fragmente de dronă. Șeful Armatei: Bucăți de dronă, găsite la 17:21, imediat după anunțul lui Iohannis
Avioane de luptă americane vor fi dislocate în țara noastră pentru suplimentarea misiunilor NATO de poliție aeriană, anunță ambasadoarea Statelor Unite la București, Kathleen Kavalec, după întâlnirea cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.
Dronele, greu de depistat de radare. Pot fi acestea detectate de sistemul de apărare antiaeriană al României?
Apărarea antiaeriană a României nu poate detecta orice obiect care ajunge pe teritoriul țării, spun specialiștii. Chiar dacă Armata Română și aliații au în dotare echipamente moderne care pot depista majoritatea amenințărilor, drona care a ajuns în Tulcea nu a fost văzută pe radar.
Drona Shahed, o armă cu buget redus. O dronă similară, dar civilă a fost prezentată în studioul Euronews
Dronele Shahed sunt arme cu buget redus, dar care pot transporta o încărcătură de până la 40 de kilograme de explozibil. O dronă similară, de uz civil, a fost prezentată în studioul Euronews de inginerul doctorand Mihai Daniel Dragu, locotenent în rezervă și specialist în drone.
Comunicare stângace în cazul dronei. Cristian Diaconescu: ”Moscova a intuit vulnerabilități”
Comunicarea oficialilor în cazul resturilor de dronă găsite la Plauru a fost una stângace, iar Rusia ar putea avea de câștigat în urma acestei greșeli, au spus analiști de politică externă, la Euronews România.
EXCLUSIV | Cum pot fi doborâte avioanele și dronele inamice care intră în România și cum se stabilesc obiectivele care trebuie apărate
Autoritățile dau asigurări că spațiul aerian al României este bine protejat în permanență. România are mijloace pentru a reacționa în caz de amenințare aeriană.
MApN ia "măsuri suplimentare de monitorizare și de securizare a spațiului aerian, la frontierele României"
Ministerul Apărării a venit cu o primă reacție după ce mai multe bucăți dintr-un echipament "care ar putea fi asimilat unei drone" folosită în războiul Rusiei cu Ucraina au fost descoperite pe teritoriul României.
Ministrul Apărării confirmă prezența unor resturi posibil ale unei drone rusești, pe teritoriul României
Resturi care ar putea proveni de la o dronă rusească au fost găsite pe teritoriul românesc. Confirmarea vine la acest moment din partea autorităților române. Descoperirea a fost făcută în localitatea Plauru, din județul Tulcea.