Târgul de cariere ”POLIJobs” organizat de Universitatea Politehnica din București conectează companiile inovatoare din domeniul ingineriei cu studenții interesați să-și găsească un loc de muncă.
Peste 100 de companii de top din domeniul ingineriei, din peste 20 de domenii de activitate, au pregătit pentru tine numeroase oportunități de carieră.
Sartorom, printre companiile participante
SARTOROM este prima companie cu capital integral românesc, fondată după 1989, care comercializează și oferă soluții complete pentru echipamente de cercetare și controlul calității produselor. Compania este prima din țară care a fost certificată ISO 9001 și acreditată ISO 17025 în calitate de furnizor de instrumente de laborator.
”Nu suntem la prima participare de acest fel la PoliJOBS, am mai fost prezenți în cadrul evenimentului. Dorim să ne facem cunoscuți în rândul tinerilor studenți, să atragem tinere talente și să le oferim nu numai stagii de practica, ci joburi în care să fie instruiți, crescuți și dezvoltați profesional,” a explicat Irina Craciun, Director Resurse Umane Sartorom.
Cum arată jobul și angajatul viitorului în domeniul ingineriei?
”Joburile vor deveni mai specifice, mai robotizate și mai puține. Se va pune accent pe joburi creative, care să promoveze construcția de soluții informatice rapide și ușor accesibile.
Inginerii viitorului vor îmbina noțiunile clasice de mecanică, electronică, automatizări, cu viziunea computerizată, digitalizarea, inovația și robotizarea. Angajații vor avea autonomie în învățare, vor colabora virtual și vor rezolva probleme complexe,” transmite compania.
Care este perspectiva companiei asupra modului în care tehnologia schimbă piața muncii din România?
”Din punctul nostru de vedere, tehnologia ajuta orice piață a muncii, nu numai pe cea din România, unde oricum ne confruntam cu o lipsă a resurselor.
Tehnologia poate înlocui cu succes nu doar oameni, ci întregi fluxuri operaționale, ceea ce poate veni atât în sprijinul organizațiilor, cât și a angajaților, care se pot concentra pe activitățile creative. Tehnologia ar fi un suport în sprijinul oamenilor, preluând taskurile repetitive, mecanice. Oamenii au șansa să crească profesional și personal, pentru că pot aloca timpul lor eliberat de taskuri repetitive, zonelor care necesită creativitate sau nivel ridicat de relaționare (în relația directă cu clienții, spre exemplu),” transmite compania.