LOCURI DE MUNCĂ
Săptămâna de lucru de patru zile, o soluție tot mai căutată. Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă vrea extinderea măsurii la nivelul UE
Ideea săptămânii de lucru de patru zile revine în atenție. Chiar comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, spune că Uniunea Europeană ar trebui să facă eforturi în această direcție, în special pentru sectoarele cu deficit de forță de muncă.
Doi din trei antreprenori nu fac angajări în 2023. Războiul, inflația și accesarea dificilă a banilor europeni, printre motive
Doar unul din trei antreprenori are de gând să facă angajări în 2023, potrivit unui studiu trimestrial realizat în rândul absolvenților și studenților de la ASE. Iar 18% dintre companiile cu capital românesc vorbesc deschis despre restructurări, mai arată aceeași analiză.
Ministrul Muncii: Vârsta de pensionare va ajunge treptat la 65 de ani, pentru femei și bărbați
Marius Budăi a anunțat că împreună cu specialiștii Comisiei Europene au convenit asupra unor principii privind legea pensiilor, astfel încât să poată fi îndeplinit jalonul din PNRR. Printre măsurile convenite se numără și creșterea vârstei de pensionare la 65 de ani.
120.000 de străini muncesc în România. Cei mai mulți dintre ei vin din Nepal sau Sri Lanka
România a devenit un veritabil El Dorado pentru mulți oameni veniți din Asia sau Africa. Peste 100 de mii dintre ei și-au găsit un loc de muncă, și trimit bani familiilor de acasă, exact așa cum făceau românii plecați în occident la începutul anilor `90.
Locuri de muncă multe, puțini doritori. Ce așteptări au angajații
Muncă puțină și bani mulți. Asta își doresc majoritatea celor care se află în căutarea unui loc de muncă. Peste 33 de mii de locuri de muncă au fost scoase la bursa organizată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la nivel naţional. Însă, nu au fost mulți doritori.
Ce este AMEPIP, super-agenția care va avea cei mai bogați bugetari și va controla toate companiile de stat din România
Camera Deputaților a adoptat legea prin care va fi înființată super-agenția care va controla toate companiile de stat din România. Proiectul merge acum la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.
”Orașul de 15 minute”. Ce înseamnă acest concept și de ce a ajuns subiect al teoriilor conspirației
Orașele în care oamenii pot locui la o scurtă distanță de mers pe jos de locul de muncă, de școală și de alte lucruri esențiale de zi cu zi, în loc să se confrunte cu autostrăzi blocate în trafic sau cu navete lungi: un ideal utopic sau un coșmar distopic?
Comuna din România unde rata șomajului este de sub 1%. Primar: ”Numai cine nu vrea nu are loc de muncă”
O localitate de lângă Brașov a devenit mult râvnită pentru oferta bogată de locuri de muncă. Nu mai puțin de 500 de firme sunt înregistrate în comuna Prejmer care numără puțin peste 8500 de locuitori.
Angajările la stat, înghețate din 15 mai. Coaliția amână supraimpozitarea salariilor mai mari decât cel al președintelui
Angajările în sistemul public vor fi înghețate începând cu data de 15 mai. Cel puțin aceasta este intenția Guvernului, care a amânat astfel cu două săptămâni decizia agreată deja în Coaliție.
Scenariștii de la Hollywood intră în grevă pe măsură ce popularitatea serviciilor de streaming schimbă industria
Writers Guild of America a declanșat prima sa întrerupere a activității din ultimii 15 ani, după ce popularitatea în creștere a streaming-ului a produs schimbări seismice în industria de divertisment.
De ce tot mai mulți români migrează în alte state UE: ”Guvernul ar trebui să înceapă de sus cu propunerile legate de austeritate”
Piața muncii din Europa a cunoscut în ultimii ani o multitudine de schimbări. Provocate de pandemie, de criza economică de după aceasta, dar și de Brexit și de continua îmbătrânire a populației.
Schimbare majoră pe piața muncii, în următorii cinci ani. Care vor fi cele mai căutate locuri de muncă și cele care vor înregistra cel mai mare declin
Inteligența Artificială conduce cursa în ceea ce privește locurile de muncă cu cea mai rapidă creștere în următorii cinci ani, potrivit unui studiu al Forumului Economic Mondial. Iată câteva cariere de luat în considerare.
Țară mare, angajați puțini. România are cel mai mic procent de persoane active, raportat la media europeană
România este o țară a paradoxurilor. Are un deficit de forță de muncă de care urcă spre un milion de persoane. În schimb, din populația activă, aproape un sfert sunt persoane fără o ocupație stabilă. Adică 2,5 milioane de români. Suntem țara comunitară cu cel mai redus procent de populație activă.
Munca la distanță, de pe plajă, preferată de români
Modul în care muncim s-a schimbat odată cu pandemia. Lucrul de la distanţă a câştigat tot mai mult teren, iar revenirea la birou a devenit un lucru tot mai greu de obținut din partea patronilor de companii care își doresc să interacționeze fizic cu angajații.
Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale. La ce sume ajung bonusurile de perfomanță, în România
Şapte din zece angajaţi primesc beneficii extrasalariale, cele mai apreciate fiind tichetele de masă, asigurarea medicală, bonusurile de performanţă şi tichetele de vacanţă, potrivit unui sondaj eJobs & Up România.
Meseriile viitorului în domeniul ingineriei. Profesor UPB: ”E nevoie de ingineri din toate domeniile în România”
Care vor fi meseriile viitorului? Cum ne va influenta tehnologia viața? Acestea au fost întrebările tinerilor la cea de a 12-a ediție a celui mai mare târg educațional din domeniul ingineriei.
Peste 3.000 de joburi la stat, scoase în piață. Aproape 1.900 de locuri de muncă au fost postate de instituţii locale din țară
Peste 3000 de joburi la stat au fost scoase în piață în luna martie. Anunțurile de angajare au fost la fel de multe cât cele pentru primele două luni ale acestui an, la un loc.
POLIFEST 2023: Inovație în tehnologie și perspective de carieră pentru viitorii ingineri
Inovația în tehnologie și perspectivele unei cariere în inginerie sunt doar două dintre motivele pentru care organizatorii așteaptă numeroși participanți la evenimentul organizat în cadrul Politehnicii din București.
Germania promite să elimine obstacolele birocratice pentru lucrătorii migranți. Iată care sunt cele mai căutate locuri de muncă
Potrivit unui nou studiu, deficitul de lucrători din Germania a atins un nivel record. Numărul locurilor de muncă vacante neocupate a crescut cu peste 30% de la an la an.