INTELIGENȚA ARTIFICIALĂ
Ce este AutoGPT, noul chatbot cu Inteligență Artificială, și prin ce se deosebește de ChatGPT
La mai puțin de șase luni de la lansarea ChatGPT, popularul chatbot bazat pe Inteligență Artificială (IA), apare AutoGPT, un instrument care nu ar necesita la fel de multă asistență din partea unui om.
Directorul Google, avertisment despre inteligența artificială. ”Va avea un impact mai mare decât descoperirea focului și a electricității”
Directorul executiv al companiei Google și Alphabet a avertizat societatea să se pregătească pentru impactul produs de accelerarea dezvoltării inteligenței artificiale.
Părintele Teologos, fostul IT-ist care și-a găsit răspunsurile în credință: ”Tehnologia de astăzi a depășit de mult pragul utilului și a intrat în pragul plăcerii”
Odată apariția internetului, cu câteva decade în urmă, lumea s-a întrebat cât de mult ne va modifica el traiul zilnic. Dar nici măcar n-aveam cum să bănuim atunci dimensiunea schimbării.
Deepfake, mai periculos decât știrile false. Imaginile create cu ajutorul Inteligenței Artificiale sunt aproape imposibil de depistat
Folosirea materialelor video sau a imaginilor sintetice, adică create cu ajutorul Inteligenței Artificiale, așa-numitele deepfakes, ar putea fi reglementată în România. 39 de parlamentari au inițiat un proiect de lege prin care orice material de acest tip va trebui semnalizat.
Artistul grafic Nicu Mihai, despre folosirea inteligenței artificiale în artă. ”Mă tem de viitor. Poate să fie ceva incredibil sau poate să fie un coșmar”
Imaginile create cu ajutorul inteligenței artificiale nu se pot ridica ”momentan la ceea ce poate realiza un artist”, a declarat artistul grafic Nicu Mihai. Într-un interviu acordat Euronews România, creatorul de conținut a mărturisit că se teme de viitor
Experiment cu Robotul ION, în direct la Euronews România. Consilierul cu inteligență artificială al premierului Ciucă nu oferă răspunsuri
Robotul ION, consilierul cu Inteligență Artificială al premierului Nicolae Ciucă, a fost prezent, miercuri, în platoul Euronews, unde a fost interacționat cu jurnaliștii Andreea Gurban și Radu Hângănuț, pe teme de interes general precum sistemul medical, inflația sau dezinformarea.
Poate inteligența artificială să genereze artă? Sunt cazuri în care graficienii încalcă drepturile de autor, susțin unii artiști
Inteligența artificială poate genera artă în locul omului? Depinde pe cine întrebi, subiectul stârnește multe controverse. Criticii susțin că tehnologia copiază și procesează imagini încălcând drepturile de autor. Pe de altă parte, cei care fac new media art se consideră și ei, artiști.
ChatGPT de la OpenAI îi ajută pe nevăzători să "vadă". O aplicație mobilă a avut o actualizare bazată pe inteligența artificială
Inteligența artificială își găsește noi funcționalități și vine în ajutorul nevăzătorilor. Aplicația mobilă pe care nevăzătorii o foloseau până acum, primește o actualizare importantă de la Chat GPT și îi ajută să "vadă".
Proiect: Inteligența artificială, limitată în România. Închisoare de până la 2 ani, pentru cei care încalcă legea
Mai mulți parlamentari au venit cu o inițiativă legislativă prin care cer restricționarea conținuturilor de tip imagine, înregistrare audio sau înregistrare video create, cu ajutorul Inteligenței Artificiale (IA), asta deși premierul Ciucă are drept consilier un dispozitiv dezvoltat pe baza IA.
Compania OpenAI, pregătită să ia măsuri după ce ChatGPT a fost interzis în Italia
Compania OpenAI, care a dezvoltat chatbotul ChatGPT, a anunțat că va propune o serie de măsuri pentru a rezolva problemele legate de confidențialitatea datelor, din cauza cărora autoritățile din Italia au decis să interzică temporar robotul bazat pe inteligență artificială.
ChatGPT ar putea fi dat în judecată pentru defăimare. Robotul cu inteligența artificială, acuzat c-ar fi generat informații false
Primarul unei localități din Australia a anunțat c-ar putea da în judecată compania OpenAI dacă nu va modifica informațiile false pe care le-a furnizat ChatGPT.
Biden vrea să afle ce riscuri prezintă inteligența artificială pentru securitatea națională a SUA
Președintele american Joe Biden se va întâlni marți cu echipa sa de consilieri specializați în știință și tehnologie pentru a discuta despre ”riscurile și oportunitățile” pe care dezvoltarea în ritm rapid a inteligenței artificiale le prezintă pentru utilizatorii și pentru securitatea națională.
Decizia prin care ChatGPT a fost interzis în Italia, criticată de guvernanți
Vicepremierul italian a catalogat drept excesivă decizia Autorității guvernamentale pentru Protecția Datelor de a interzice temporar accesul la chatbotul ChatGPT pe fondul îngrijorărilor privind confidențialitatea.
Inteligența artificială schimbă procesul de recrutare din România
Inteligența artificială începe să schimbe procesul de recrutare din România. O companie autohtonă a dezvoltat o platformă prin care CV-urile celor care își caută un loc de muncă sunt sortate și trimise doar firmelor pentru care aptitudinile lor au relevanță.
Cele mai bune instrumente de inteligență artificială pentru a îmbunătăți cercetarea academică
ChatGPT este doar una dintre multele aplicații cu inteligență artificială pe care le puteți folosi pentru a scrie la nivel academic sau pentru a imita conversații cu academicieni renumiți. Iată și alte softuri bazate pe inteligență artificială pentru a vă ajuta în lucrările academice.
ChatGPT, între temeri și provocări. Cum vor schimba aceste tehnologii metodele de învățare
ChatGPT 4, lansat în noiembrie anul trecut, a stârnit curiozitatea tuturor, nu doar a celor care lucrează în domeniul tech. Oamenii l-au pus la încercare să vadă ce poate face, iar rezultatele au fost fabuloase.
Cum se poate transforma o conversație cu ChatGPT în cel mai tare job plătit cu un salariu de șase cifre
Explozia inteligenței artificiale a stârnit discuții despre o nouă revoluție industrială care ar putea disponibiliza milioane de angajați. Cu toate acestea, unul dintre locurile de muncă pe care inteligența artificială le creează ar putea fi plătit cu până la 300.000 de euro pe an.
#TheCube: Dilemele etice la care trebuie să răspundă Inteligența Artificială: ”Pe cine vom trage la răspundere?”
Scrisoarea deschisă a liderilor din domeniul tehnologiei naște tot mai multe controverse. Apelul de oprire a cercetării în domeniul inteligenței artificiale este caracterizat drept prăpăstios și ineficient, pentru că nu abordează în niciun fel problemele de etică ale acestui domeniu.
"Puneți Inteligența Artificială pe pauză, prezintă deja riscuri profunde pentru umanitate!". Ce conține scrisoarea deschisă, aparent semnată de Elon Musk, Steve Wozniak și alte personalități
Numele mai multor personalități, printre care Elon Musk, Yuval Harari ori Steve Wozniak , însoțesc o scrisoare deschisă prin intermediul căreia cer o pauză de 6 luni în dezvoltarea sistemelor avansate de Inteligență Artificială.