HACKERI
Avertisment DNSC: „Atenție la apeluri și mesaje prin care vi se propun joburi”
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu SMS-uri sau mesaje venite pe diverse aplicaţii de mesagerie (Whatsapp) care oferă "job-uri online". Singurul scop este de a colecta date sensibile de la utilizatori.
Noi metode de fraudă online: Hackeri care se recomandă angajați la bancă. Cum funcționează metoda „Spoofing”
Noi metode de fraudă în mediul online. Hackeri care se dau drept angajații unor bănci au reușit deja să păcălească mai mulți români, care au rămas fără zeci de mii de lei din cont.
Atac cibernetic masiv la Timişoara: Primăria, Direcţia Fiscală şi Poliţia Locală, vizate. Mai multe servicii online, suspendate
Primăria Municipiului Timişoara a oprit un atac cibernetic masiv asupra serverelor sale. Mai mult, atacul a vizat și alte instituţii subordonate. Atacul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe servicii online fiind suspendate.
Trei parlamentari români, vizați de o grupare globală de spionaj a Chinei. SUA Marea Britanie și Noua Zeelandă au fost atacate
Hackerii chinezi sunt dați în urmărire internațională de FBI și au fost trimiși în judecată. Potrivit SUA și Marea Britanie, grupul a acționat la nivel global pentru a strânge date despre guverne, politicieni și alegători din mai multe țări.
Parlamentarii români nu vor mai putea accesa TikTok de pe rețeaua de internet a Camerei Deputaților
Expert: "TikTok este o aplicație deținută de Bydens, care este o companie din China, supusă legislației chineze, ceea ce îi permite Guvernului chinez să acceseze, în mod discret, chiar secret, date despre utilizatori".
Parole furate prin "hack-ul de amprentă", noua descoperire a cercetătorilor. Zgomotul degetelor ne poate da de gol
Mișcarea de swipe, făcută cu degetul pe ecranele smartphone-urior sau ale altor dispozitive emite unele sunete pe baza cărora poate fi recreată urma acelei amprente. În acest fel, se pot debloca aceste device-uri.
Măsuri după atacul cibernetic de la Camera Deputaților și descoperirea unei rețele neautorizate. Ce nu mai au voie să facă angajații
La finalul lunii ianuarie a avut loc un atac cibernetic la Parlament. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că au fost copiate peste 300 de fișiere, inclusiv acte de identitate ale demnitarilor.
Cum s-a propagat atacul care a paralizat 26 de spitale din România. Șeful DNSC: ”Atacul s-a propagat printr-un furnizor”
La mai multe zile de la atacul care a îngreunat serios activitatea în zeci de spitale, apar, în continuare, informații noi. Datele de până acum arată că vorbim de atacul cibernetic cu cele mai extinse efecte asupra sistemului sanitar.
UPDATE. Atac cibernetic la Camera Deputaților. Hackerii susțin că ar acționa doar la comandă și că nu sunt motivați politic
La o săptămână după atacul cibernetic de la Camera Deputaților, autoritățile încă nu au explicat, oficial, care sunt vulnerabilitățile sistemului informatic. Între timp, într-un interviu dat presei de specialitate, hackerii ar fi spus că acționează doar la comandă și că nu sunt motivați politic.
Ciolacu, după atacul cibernetic: O să îmi schimb buletinul, sper să nu fi făcut niciun împrumut
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că îşi va schimba buletinul, după atacul cibernetic care a avut loc zilele acestea la Camera Deputaţilor. Printre documentele furate, se află și o copie a actului de identitate al premierului.
Atac cibernetic la Parlament: Sute de fișiere copiate de hackeri. A existat un atac DDoS și la site-ul DNSC.
Apar noi date în cazul documentelor furate de hackeri din sistemele Camerei Deputaților. Infractorii au prelungit termenul limită pentru publicarea întregii cantități de date obținute și au crescut masiv suma cerută drept răscumpărare.
Expert în securitate informatică: Toată baza de date CNAS este vulnerabilă. Vă pot spune când s-a înregistrat Ciolacu la medicul de familie
Alexandru Panait, expert în securitate informatică, a afirmat, la Euronews România, că toată baza de date a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) ”este vulnerabilă”, în condițiile în care el a putut afla data la care premierul Marcel Ciolacu s-a înregistrat la medicul de familie.
Ministrul Digitalizării, după atacul cibernetic: Responsabilitatea e la STS și la Cameră. STS și Camera: Nu ține de noi!
Ministrul Bogdan-Gruia Ivan a confirmat, marți după-amiază, atacul cibernetic de la Camera Deputaților. Într-o declarație făcută la sediul PSD, Ivan indică drept responsabili pentru securitatea cibernetică STS-ul și Camera Deputaților.
Expert, despre atacul cibernetic de la Parlament: unul "low skill", hackerul nu știa exact unde a intrat
Atacul cibernetic asupra Camerei Deputaților a fost unul ”low skill, adică nu e nevoie de foarte multă pricepere”, deoarece ”atacatorul inițial nu știa exact unde a intrat și pe urmă a realizat că a intrat în infrastructura statală a unei țări”.
Inteligența artificială, folosită pentru fraude online, în perioada sărbătorilor. Polițiștii spun că numărul plângerilor s-a dublat față de anul trecut
În goana după cadouri sau alte cumpărături online ne expunem tentativelor de fraudare ale infractorilor cibernetici. Atacatorii sunt extrem de inventivi, spun polițiștii. Astfel, anul 2023 aduce încă un element de temut: Inteligența artificială
Hackerii chinezi au spart conturile de e-mail ale Guvernului SUA. Departamentul de Stat, printre instituțiile atacate
Hackeri chinezi ce au legături cu oficialii comuniști de la Beijing au accesat fraudulos conturile de e-mail a aproape 25 de organizații, printre care cel puțin două instituții guvernamentale ale Statelor Unite.
DNSC avertizează asupra unei campanii de fraudă prin intermediul SMS-urilor. Care sunt sfaturile experților
Utilizatori din România sunt vizaţi de o campanie de tip "Smishing", tentativă de fraudă care se propagă prin SMS cu mesajul 'Ai un colet', atrag atenţia specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).
Genesis Market, o rețea globală de hackeri, destructurată. Operațiunea s-a desfășurat în 17 țări, inclusiv în România
Una dintre cele mai periculoase platforme, unde s-au vândut identități virtuale furate de hackeri de la peste două milioane de oameni, a fost închisă printr-un efort comun al autorităților europene și americane.