GUVERNUL ROMÂNIEI
Ministrul Bogdan-Gruia Ivan anunță o revoluție în digitalizarea din România, din 2024. Cine împiedică acest proces
Ministrul susține că, inclusiv în propriul minister, unii angajați pun frână procesului de digitalizare. România are la dispoziție 6 miliarde de euro din PNRR pentru digitalizare.
Speranțe pentru aderarea României la Schengen. Roberta Metsola, șefa Parlamentului European, spune că nu există motive pentru întârzierea unei decizii pozitive
Președinta Parlamentului European speră că în acest an se va decide intrarea României și Bulgariei în Schengen. Roberta Metsola a declarat la o coferință de presă, alături de premierul bulgar, că nu există motive să se întârzie aderarea.
Proteste la Casele Județene de Pensii. Oamenii sunt nemulțumiți de noua lege a pensiilor și salarii
Activitatea Caselor de Pensii și Inspectoratelor Teritoriale de Muncă din mai multe județe a fost blocată și în această dimineață, din cauza protestelor angajaților. Ei sunt nemulțumiți de noua lege a pensiilor și de salarii.
TAROM atenționează că nu va mai ridica niciun avion de la sol dacă nu va fi exceptată de la noile măsuri fiscale: "E legea rușinii naționale"
Reforma Guvernului privind măsurile fiscale a stârnit multe controverse și generează și probleme, mai ales din cauza măsurilor de austeritate prevăzute.
Ce pierde România prin renegocierea PNRR? Florin Cîțu: ”România nu a făcut reformele la timp. De ani de zile, am ratat cam toate țintele”
Două miliarde de euro a pierdut România, odată cu modificarea PNRR, transmite Comisia Europeană. Fostul premier Florin Cîțu a comentat, la Euronews România, această renegociere.
Măsuri în coaliție pentru mai mulți bani la buget. Moody: Deficitul României rămâne neschimbat în 2024 și 2025
Cu obstacolul legii pensiilor depășit, liderii coaliției PSD-PNL caută acum noi soluții de a găsi bani prin care să suporte mai bine impactul bugetar al noilor majorări din 2024. Dar și să dezamorseze tensiunile apărute între partenerii de guvernare.
Nemulțumirile din sistemul sanitar românesc, în creștere. Există rezolvări? Carmen Orban, consilier al premierului: „Guvernul face eforturi pentru a aloca toți banii necesari”
România cheltuiește mai puțin pentru sănătate decât orice altă țară din UE, arată statisticile europene. Tocmai de aceea avem și cele mai multe probleme. De pildă, ratele mortalității evitabile sunt printre cele mai ridicate din UE.
Cum reușește statul să ascundă salariile pe care le plătește în consiliile de administrație
Statul român este prezent în 219 consilii de administrație și plătește anual 37 de milioane de euro pentru salariile celor aproximativ 1.550 de membri din consiile de administrație ale companiilor.
Guvernul suspendă plata drepturilor salariale câștigate în instanță și nu mai permite șefilor de instituții să mărească remunerațiile angajaților
Prin această ordonanță, se scoate din zona arieratelor plata acestor câștiguri salariale pentru magistrați, 16 miliarde de lei și 12.000 de beneficiari.
Creșterea pensiilor cu 40% ar trebui acoperită cu peste opt miliarde de euro în plus la buget. Analist: ”Este încă un cui în capacul coșciugului”
Majorarea pensiilor cu 40% la până la finalul anului viitor ar însemna un efort bugetar de peste opt miliarde de euro, ceea ce ar avea drept consecință creșterea și mai mult a deficitului bugetar.
"Suntem în faliment". De ce riscăm să ajungem în situația Greciei dacă se adoptă legea pensiilor. Cîțu: "Disperați, iresponsabili și incompetenți"
Anul 2024 va fi primul în care Guvernul va acorda două creșteri ale pensiilor. Însă acestea riscă să arunce în aer economia României, după cum spun experții.
Voucherele pentru energie vor fi prelungite până la 31 martie 2024, anunță ministrul Adrian Câciu
Valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine şi peste iarna care începe, a declarat ministrul Fondurilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.
De ce au crescut băncile comisioanele pentru tranzacțiile cu cash. Peste 40% din populație nu are cont bancar
Pe fondul discuției privind intenția Guvernului de a limita plățile cu cash la 10.000 de lei pe zi un consultrant bancar a explicat cum funcționează acest mecanism și de ce este bine să facem mai multe plăți cu cardul sau online.
"Comisioanele bancare nu vor crește". Anunțul Guvernului după întâlnirea cu Asociația Română a Băncilor
Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, în urma căreia părțile au convenit să nu se majoreze comisioanele nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice.
Limitarea plăților cash la 10.000 de lei pe zi ar reduce evaziunea? Profesor de Finanțe: Toate elementele sunt minus cash, plus cardul de credit
Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, a explicat că măsura prin care plățile cash ar urma să fie limitate la 10.000 de lei pe zi este ”foarte puțin relevantă” pentru economie și pentru diminuarea evaziunii fiscale.