GAZE
Presiune suplimentară pentru depozitele de gaze. Experții în climă: Europa s-ar putea confrunta cu o iarnă foarte grea
Există șanse mai mari anul acesta ca Europa să se confrunte cu un val de temperaturi mult mai scăzute înainte de Crăciun, potrivit unei noi prognoze meteo pe termen lung, dată de autoritățile climatice internaționale.
Șeful Gazprom: Cantitatea de gaze livrată Europei ar putea fi insuficientă
Șeful companiei energetice rusești de stat Gazprom, Alexei Miller, a declarat că „nimeni nu poate oferi garanții” dacă Europa va supraviețui cu cantitatea de gaz pompată în prezent. Acesta a adăugat că, în cazul unei ierni grele, orașe întregi din Europa pot îngheța.
Directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei: Iarna 2023-2024 ar putea fi mai dificilă decât cea care urmează
Directorul executiv al Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), Fatih Birol, a avertizat miercuri că iarna 2023-2024 ar putea fi chiar mai dificilă decât cea care urmează în ceea ce priveşte preţurile la gaze.
Scurgere detectată la oleoductul rusesc care alimentează Europa cu petrol
Operatorul polonez PERN a detectat o scurgere la o conductă din sistemul Druzhba, care transportă petrol din Rusia către Europa, un eveniment care va spori îngrijorările legate de securitatea energetică a Europei după scurgerea de gaze Nord Stream.
Uniunea Europeană: Depozitele de gaze, umplute în procent de 90%
Depozitele de gaze ale Uniunii Europene au depăşit un nivel mediu de înmagazinare de 90%, peste cel de 80% stabilit de blocul comunitar drept obiectiv pentru a garanta un volum sigur în toamnă şi iarnă, în contextul nesiguranţei legate de livrările din Rusia.
Uniunea Europeană analizează diferite tipuri de plafoane de prețuri la gaze
Comisia Europeană are în vedere mai multe versiuni de plafoane de preţuri la gaze, inclusiv unul care vizează gazele naturale utilizate în producţia de electricitate şi o limită temporară „flexibilă” impusă preţurilor, a declarat marţi comisarul european pentru Energie, Kadri Simson.
Nicolae Ciucă: „România nu va suferi la iarnă de lipsa gazului. Avem cantitățile necesare”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, sâmbătă, că România nu va suferi în această iarnă din cauza lipsei gazului. Șeful Executivului a spus că discutat cu președintele Azerbaidjanului care i-a dat asigurări că „există cantitățile” de gaze pentru sezonul rece.
Ursula von der Leyen: „Criza energetică este gravă. Europa are tot ce îi trebuie pentru a deveni independentă față de Rusia”
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat, sâmbătă, că Europa se confruntă cu o criză energetică gravă, însă blocul comunitar are capacitatea de a o gestiona deoarece dispune de ”tot ce are nevoie” pentru a deveni independent față de Rusia.
SUA vor majora livrările de gaze către UE. Oficial american: „Vor ajuta Europa să treacă iarna cu bine”
Statele Unite vor majora cantitățile de gaze lichefiate livrate către Uniunea Europeană, pentru a ajuta țările europene să înlocuiască gazele rusești, în așa fel încât să treacă cu bine această iarnă, a declarat Don Graves, secretar adjunct al Departamentului Comerţului al SUA.
Conducta baltică, o etapă cheie pentru a reduce dependența de gaze rusești
Liderii Poloniei, Norvegiei și Danemarcei au participat la o ceremonie organizată la Szczecin pentru a marca deschiderea noii conducte baltice, o etapă cheie în încercarea de a elimina gazul rusesc din Polonia și Europa.
România a depășit ținta europeană de umplere a depozitelor de gaz. Nicolae Ciucă: „Procentul de înmagazinare a depășit 80%”
Procentul de înmagazinare a gazelor naturale în depozitele naţionale a depăşit 80%, iar România a atins astfel ţinta stabilită de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie.
Circulară la Interne: reduceți consumul! Angajații trebuie să aprindă tot mai rar lumina, iar aerul condiționat va merge la program
Nicolae Ciucă a cerut în ultima ședință de guvern ca în termen de două săptămâni, instituțiile din subordine să prezinte un plan cu măsurile de reducere a consumului de energie și gaze, iar Ministerul de Interne a răspuns imediat la această solicitare.
Ajutor de încălzire 2022-2023. Ce documente trebuie să depună românii pentru a beneficia de compensații
Viitorul este incert în ceea ce privește consumul de gaze și electricitate în iarna care urmează. De altfel, încă din 2021, românii pot accesa un ajutor lunar pentru încălzirea locuinței în sezonul rece.
Cum își ajută guvernele din Europa locuitorii să își plătească facturile la energie. Țările care oferă cele mai mari compensații
Inflația crescută a declanșat o criză a costului vieții în toată Europa, iar guvernele intervin pentru a încerca să protejeze gospodăriile și întreprinderile de creșterea aparent fără sfârșit a prețurilor la energie.
Norvegia se opune plafonării preţului gazelor naturale
După ce a devenit primul furnizor de gaze naturale al Europei, în locul Rusiei, Norvegia a spulberat luni speranţele exprimate de majoritatea ţărilor europene, care ar dori o plafonare a preţurilor pentru importurile de gaze naturale.