ENERGIE
Rabla pentru becuri. Fiecare familie primește un voucher de 200 RON pentru un bec cu incandescență
În schimbul unui bec vechi, fiecare familie va primi un voucher de 200 de lei pentru a-și cumpăra becuri economice. Ministerul Mediului va lansa în scurt timp programul Rabla pentru becuri. Procesul va fi același ca în cazul Rabla pentru electrocasnice.
Compensarea prețului carburanților ar putea fi prelungită până la finalul anului. Măsura, discutată joi în Guvern
Prelungirea compensării prețurilor carburanților cu 50 de bani pe litru va fi discutată în ședința de Guvern de joi. Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Plafonarea prețului energiei, votată în Senat. Cine sunt beneficiarii măsurii
Senatul a aprobat Ordonanța care stabilește plafonarea prețului energiei electrice. Au fost 85 de voturi pentru, 35 de abțineri și niciunul împotrivă. Astfel, familiile cu cel puțin 3 copii la școală vor beneficia de preț plafonat pentru energie.
Ministru german: UE ar trebui să fie „foarte atentă” în privința plafonării prețurilor la gaze
Ideea unui plafon de gaze la nivelul UE a căpătat amploare în ultimele săptămâni, după ce prețurile au depășit noi recorduri în august. Italia, Belgia, Suedia și Polonia se numără printre cei care susțin această inițiativă, care se află încă în faza incipientă.
12 ONG-uri contestă în instanță încercarea UE de a eticheta energia nucleară și gazele naturale ca fiind ecologice
Numeroase ONG-uri de mediu au lansat luni o contestație în instanță împotriva deciziei Uniunii Europene de a eticheta investițiile în gaze și în energie nucleară ca fiind ecologice.
Ședință a Coaliției de guvernare, luni. Liderii iau în calcul ca măsura compensării cu 50 de bani la carburanți să nu mai fie prelungită
Coaliția de guvernare are programată luni o nouă ședință dedicată crizei din energie. Printre cele mai importante subiecte pe ordinea de zi se află modificările Ordonanței care a prelungit până la finalul lunii august, anul viitor, schema de plafonare și compensare.
Criza energiei: ANRE a trimis spre decont 3,2 miliarde de lei pentru schema de plafonare
Facturi în valoarea de aproape 3,2 miliarde de lei au fost transmise pentru decont către Ministerul Energiei. Firmele din domeniul energiei trebuie să recupereze partea pe care o suportă statul pentru fiecare dintre facturile noastre
Un cablu subacvatic de 1.373 km va aduce „energie verde” din Egipt în rețeaua electrică europeană
Grecia se implică într-unul dintre cele mai ambițioase proiecte energetice din Europa prin conectarea rețelei sale de electricitate cu cea a Egiptului. Un cablu subacvatic va transporta 3.000 MW de energie electrică va merge din nordul Egiptului direct în Attica, în Grecia,
Măsuri inteligente pentru un consum redus. Cum poți să reduci costurile cu soluții smart
Clădirile inteligente si economice fac parte din viața noastră, nu vorbim despre viitor. În timp ce toată lumea cere eficiență energetică, în jurul nostru se construiește sustenabil, apar construcții care nu poluează, economisesc energie și apă și chiar recuperează energie.
Circulară la Interne: reduceți consumul! Angajații trebuie să aprindă tot mai rar lumina, iar aerul condiționat va merge la program
Nicolae Ciucă a cerut în ultima ședință de guvern ca în termen de două săptămâni, instituțiile din subordine să prezinte un plan cu măsurile de reducere a consumului de energie și gaze, iar Ministerul de Interne a răspuns imediat la această solicitare.
EXCLUSIV | Ursula Von Der Leyen, soluții la criza energiei: Ajutăm statele membre să sprijine gospodăriile vulnerabile
Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat oficial câteva măsuri de urgență pentru depășirea crizei energetice, într-un discurs despre starea Uniunii Europene.
Portul Constanța, alimentat cu energie solară. Câtă energie pot produce panourile fotovoltaice
În portul Constanța, de exemplu 22 de panouri fotovoltaice, montate pe mare cu un sistem flotor asigură energia necesară pentru iluminatul public și alimentarea remorcherelor în una dintre danele portului.
Criza energetică, abordată la nivel mondial. Ce măsuri propun liderii din România și din alte țări europene
Aprovizionarea cu energie și implementarea unor măsuri prin care resursele să fie utilizate moderat rămân principalele preocupări atât la nivel național, cât și în Europa. Iar pentru a contracara prețurile mari ale energiei și gazelor, Comisia Europeană propune un plan cu mai multe măsuri.
UE vrea plafonarea prețului electricității din surse regenerabile și centrale nucleare. Planul pentru reducerea facturilor
Comisia Europeană urmează să finalizeze un plan de măsuri ce prevede plafonarea profiturilor companiilor energetice și direcționarea sumelor de bani spre consumatori.
Cum își ajută guvernele din Europa locuitorii să își plătească facturile la energie. Țările care oferă cele mai mari compensații
Inflația crescută a declanșat o criză a costului vieții în toată Europa, iar guvernele intervin pentru a încerca să protejeze gospodăriile și întreprinderile de creșterea aparent fără sfârșit a prețurilor la energie.