BANI
România va putea obține 1,39 miliarde de euro prin REPowerEU. Domeniul în care poate folosi banii până în 2026
Parlamentul European urmează să adopte săptămâna viitoare, în sesiunea plenară de la Strasbourg, planul REPowerEU, în valoare totală de 20 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile.
Cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani
Cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani, de la aproape 1,5 miliarde de lei în anul 2017 la 3,9 miliarde lei în credite de angajament pentru finanţarea Programului naţional curativ de oncologie.
În așteptarea banilor pentru afaceri. 15.000 de antreprenori, fără răspuns final privind fondurile Start-Up Nation
Start-Up Nation 2022, programul guvernamental care ajută afacerile la început de drum, bate pasul pe loc. Antreprenorii câștigători ar fi trebuit să semneze contractele de finanțare de până la 200 de mii de lei, încă de acum o lună și jumătate.
Țara europeană care nu vrea societate fără numerar. Cetățenii vor vota pentru păstrarea bancnotelor și a monedelor pentru totdeauna
Cetățenii elvețieni vor avea șansa să se asigure că economia lor nu va rămâne niciodată fără numerar, spune un grup, după ce luni au strâns suficiente semnături pentru a declanșa un vot popular pe această problemă.
România, codașa puterii de cumpărare în UE. Salariul minim brut a crescut în acest an la 3.000, de la 2.550 de lei
România este țara cu cea mai scăzută putere de cumpărare din Uniunea Europeană, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Calculele au fost realizate în luna decembrie și se referă la anul 2021.
OMV Petrom nu trebuie să plătească taxa de solidaritate. Compania a făcut profit record în 2022
OMV Petrom nu trebuie să plătească taxa de solidaritate de un miliard de euro în România. Comisia Europeană a clarificat acest aspect într-un prim răspuns la scrisoarea Guvernului României, au declarat surse politice pentru Euronews.
Gautam Adani nu mai este cel mai bogat om din Asia. A pierdut peste cinci miliarde de dolari într-o singură zi
Omul de afaceri Gautam Adani din India a pierdut titlul de cea mai bogată persoană din Asia, după ce capitalizarea bursieră a conglomeratului său a scăzut la 74 miliarde de dolari, în urma unui raport privind vânzările în lipsă.
Top 10 cele mai scumpe transferuri din perioada de iarnă. Chelsea Londra, campioana ferestrei de mercato
Perioada de transferuri s-a încheiat pe 31 ianuarie, iar echipa Chelsea Londra (Premier League) a reușit să bifeze, pe ultima sută de metri, cea mai scumpă achiziție a acestei ferestre de marcato.
Proiect. Sălile de jocuri de noroc nu vor mai fi amplasate lângă școli sau parcuri
Piața jocurilor de noroc și a pariurilor sportive ar putea fi din nou reglementată. O inițiativă parlamentară a intrat deja în dezbatere și prevede ca sălile de jocuri de noroc să nu mai fie amplasate lângă școli sau parcuri. Proiectul a primit un aviz favorabil.
GHID: Cardurile de energie în 2023: cine beneficiază de ele, care este valoarea lor și cum pot fi folosite pentru plata facturilor
Cardurile de energe vor fi distribuite începând din 1 februarie românilor vulnerabili. Cardurile sunt emise și distribuite de Poșta Română și reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei, de două ori pe an
Cota unică aduce dispute în coaliție. PSD propune reducerea taxelor pe muncă, PNL respinge proiectul, până la alegeri
Impozitarea muncii rămâne unul dintre subiectele fierbinți din Coaliție. Partidul Social Democrat vrea taxe mai mici pe salarii, dar o taxă de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaționalele din România, în timp ce dinspre PNL nu pare să vină un mesaj de conciliere.
Cresc sporurile acordate primarilor și ale președinților de consilii județene care gestionează proiecte cu fonduri europene
Guvernul a decis să majoreze la 50% sporurile primarilor și ale președinților de consilii județene care gestionează proiecte cu fonduri europene. Decizia a fost adoptată în contextul în care funcționarii publici care lucrează la aceste proiecte au primit sporuri mai mari la finalul anului trecut.
Veniturile și economiile românilor sunt în scădere din cauza exploziei prețurilor
Suntem mai bogați decât în 2002, dar mai săraci față de criza financiară, din 2008. Iar principala explicație este că inflația a erodat veniturile. La fel și avuția, care este în creștere doar în termeni nominali. În fond, este sub ce dețineau românii în 2008.
Plata impozitelor și cazierul judiciar, pe mobil. Tot despre noua aplicație Ghiseul.ro
Se lansează aplicația mobilă Ghiseul.ro pe App Store și Google Play. Românii pot plăti peste 350 de tipuri de servicii publice, taxe și impozite, furnizate de peste 1.200 de instituții și autorități și își pot elibera singuri certificatul de cazier judiciar, în format electronic.
Instructaj anti-mită la Urgență, în Suceava. Șefa de la Oncologie e în arest: avea 5.000 de euro lunar, dar lua șpagă și 50 de lei
Personalul de la Spitalului Județean de Urgență Suceava va fi instruit să nu ia mită, în cadrul unor cursuri organizate de conducere. Zilele trecute, șefa Secției de Oncologie a fost arestată preventiv.
Cât reprezintă pensiile speciale din PIB-ul României. Cifrele anunțate de BNR
România plăteşte 0,85% din PIB pentru pensii speciale, iar în doi - trei ani s-ar putea să ajungem la 1,5% din PIB, a declarat, miercuri, Eugen Rădulescu, director la Direcţia de stabilitate financiară din Banca Naţională a României.
Americanii, iritați de bacșișul tot mai mare. Sumele au crescut cu aproximativ 25% în 2022
Americanii sunt tot mai iritați de faptul că sunt presați să ofere bacșiș pentru orice serviciu sau produs achiziționat. Iritarea este cu atât mai mare cu cât procentele au crescut simțitor, unele afaceri cerând un bacșiș de peste 20%.
Soarta investițiilor străine în România. 51 de miliarde de euro a fost suma totală a investițiilor cu capital străin, anul trecut
2022 a fost cel mai bun an pentru România, din punct de vedere al investițiilor străine, potrivit statisticilor prezentate de Registrul Comerțului. Fluxul de investiții cu capital străin a fost de 51 de miliarde de euro.
INS: Puterea de cumpărare a românilor a crescut. Nivelul de trai din România este comparabil cu cel din Polonia, Portugalia și Ungaria
După integrarea în Uniunea Europeană puterea de cumpărare a românilor a crescut. În 2022, aceasta a ajuns la 74% din media europeană față de 44% în 2007, anul aderării la UE.
Vânzările auto au scăzut în Europa. România, în schimb, a raportat o creștere de aproape 7%
Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au înregistrat un declin de 4,1% în 2022, în timp ce România a raportat un avans de 6,7% anul trecut, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile,