agricultura
Fermierii români cer derogări la Bruxelles. Ministrul Agriculturii ar putea cere demisia comisarului european în domeniu
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță că ar putea cere demisia comisarului european în domeniu, în cazul în care fermierii români nu obțin derogări de la unele regulamente europene.
Avertisment al fermierilor pentru Klaus Iohannis și Guvern. Protestele ar putea fi extinse dacă agricultorii nu sunt sprijiniți la Bruxelles
Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare a transmis o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis, premierului Marcel Ciolacu și ministrului Agriculturii, prin care cere autorităților să convingă Comisia Europeană să sprijine unele măsuri privind transportul de cereale din Ucraina.
Primele concluzii ale transportatorilor după discuțiile cu Guvernul: "Nu ne-am așteptat la susținere, dar măcar să nu pună bețe-n roate"
Măsurile fiscale intrate în vigoare la 1 ianuarie 2024 au complicat și mai mult stuația, iar pentru unii transportatori, spectrul falimentului bate la ușă.
Lista celor 76 de revendicări ale agricultorilor și transportatorilor. Ieftinirea RCA, facilități fiscale și eliminarea finanțării partidelor, printre solicitări
Reprezentanții transportatorilor și fermierilor au transmis, marți, guvernanților o listă cu nu mai puțin de 76 de revendicări, cu scopul de a opri protestul declanșat în urmă cu o săptămână.
Proteste de amploare ale fermierilor în Germania. Guvernul Scholz vrea să reducă scutirile fiscale pentru agricultură
Nu doar fermierii români au protestat masiv. Mii de agricultori germani au ieșit cu utilajele pe șosele. Aceștia au ajuns până în centrul capitalei, în Berlin, în încheierea unei săptămâni de manifestații de amploare.
Agricultorii se plâng de lipsa spațiilor de desfacere. Producătorii agricoli spun că nu își pot vinde marfa în magazine și piețe
Marfa românească ajunge rar pe rafturile magazinelor din cauza lipsei de spații de desfacere. O spun producătorii agricoli prezenți la un târg de produse tradiționale din sectorul 4 al Capitalei.
Asigurările agricole, protecție împotriva falimentului. Vremea extremă i-a convins pe fermieri să își asigure culturile
Vremea extremă i-a convins pe fermieri că asigurarea culturilor agricole a devenit o necesitate. Dacă în 2020 România avea sub un million de hectare agricole asigurate, în 2023 suprafața s-a dublat.
Agava, soluție la seceta din California. Planta ar putea fi soluția pentru agricultorii și producătorii de băuturi alcoolice
Plantele de agave ar putea să fie soluția pentru agricultorii și producătorii de băuturi alcoolice din California afectați de seceta extremă. Spre deosebire de alte culturi, cea de agave se descurcă foarte bine aproape fără apă.
Fructe de vară în plină toamnă. Căpșunile românești pot fi găsite încă la piață
Toamna blândă face ca anumite fructe pe care obișnuim să le cumpărăm de la producătorii locali pe timpul verii să poată fi găsite la piață chiar și acum. Căpșunele sunt la mare căutare, iar în unele zone oamenii se pot bucura de gustul dulce al fructelor chiar și în penultima lună din an.
Fermierii amenință cu blocarea porturilor și vămilor. Minstrul Agriculturii: Vreau prelungirea interdicției importurilor de cereale din Ucraina
Ministrul Agriculturii Florin Barbu dă asigurări că susține în continuare interzicerea importurilor de cereale din Ucraina, în contextul în care ţara noastră, alături de alte state, a semnat un acord de prelungire a acestei interdicţii și după 15 septembrie.
Fermierii români așteaptă prelungirea restricțiilor. Acordul privind importurile de cereale din Ucraina ar putea expira pe 15 septembrie
Restricțiile pentru importurile de cereale din Ucraina ar putea expira la finalul săptămânii. România a cerut deja Comisiei Europene să prelungească această interdicție.
Interzicerea importurilor de cereale ucrainene ar trebui prelungită până la sfârșitul anului. Anunțul comisarului european pentru Agricultură
Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru Agricultură, a declarat că interzicerea importurilor de cereale ucrainene ar trebui prelungită până la sfârșitul anului.
Ucraina se opune oricăror restricții la importurile de cereale după 15 septembrie. Prelungirea măsurii, cerută și de România
Ucraina a anunțat că se opune cu fermitate oricăror restricții la importurile de cereale impuse de state vecine, după ce vor expira restricțiile aplicate de Uniunea Europeană în data de 15 septembrie.
România, printre ţările europene care vor prelungirea interzicerii importurilor de cereale ucrainene până la finalul anului
România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și Slovacia vor ca Uniunea Europeană să extindă, până la sfârșitul anului, măsura de interzicere a importurilor de cereale din Ucraina către acele țări.
Noi specii de fructe și legume în România: curmalul chinezesc, banana nordului și cartoful dulce
Temperaturile tot mai ridicate permit ca noi specii de arbuști și de legume să poată fi cultivate pe solurile secetoase din România. Pe nisipurile din stațiunea de cercetare de la Dăbuleni au crescut curmalul chinezesc, banana nordului sau kaki-ul.
Locuri de muncă în perioada studenției. Tinerii lucrează și învață, iar la sfârșitul lunii, primesc și salariu
Sunt 50 de studenți de la Universitatea Științele Vieții din Iași care în această vară și-au găsit serviciul perfect. Universitatea a pus la dispoziție 26 de internship-uri cu bursă, iar alte 24 de locuri au fost oferite de firme.
Agricultura din Ucraina, în pericol. Distrugerea barajului Kahovka se transformă rapid într-o catastrofă ecologică
Terenurile agricole și fauna din Ucraina au fost afectate, după distrugerea barajului Kahovka, lucru care a provocat inundații pe scară largă. Pe măsură ce apele încep să se retragă, experții evaluează consecințele dezastrului, pe care îl consideră o catastrofă de mediu.
Oficialii de la Bruxelles vor să vadă care sunt problemele cu care se confruntă agricultorii români. Oamenii spun că abia reușesc să-și mențină afacerile
O delegație a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Parlamentului European se află de trei zile în vizită de lucru, în zona Transilvaniei. Oficialii de la Bruxelles vor să vadă care sunt problemele cu care se confruntă fermierii și agricultorii români și să le ofere sprijin.