Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zelenski cere din nou ajutorul Occidentului după atacul amplu al Rusiei asupra Ucrainei. „Timpul acțiunii decisive a sosit”

Peste 200 de rachete rusești și drone kamikaze au lovit 15 regiuni din Ucraina, într-unul dintre cele mai ample atacuri. Practic, mai bine de jumătate din teritoriul țării a fost bombardat, iar atacul a vizat ținte civile. Cel puțin trei oameni au fost uciși. Rusia spune că a lovit două aerodromuri, care depozitau arme și muniții occidentale, dar și infrastructura de gaz și energie electrică ce aprovizionează armata ucraineană.

Președintele Zelenski a lansat un nou apel către partenerii occidentali să ia deciziile necesare pentru ca armata Kievului să poată lovi ținte militare pe teritoriul rus.

Oamenii din capitala ucraineană s-au refugiat în adăposturile antiaeriene de la metrou, în timp ce sirenele au sunat pe întregul teritoriul al țării. Președintele Zelenski a spus că unul dintre cele mai ample atacuri ale Rusiei a vizat infrastructura civilă în majoritatea regiunilor de la Harkov la Kiev, Odesa și zona de vest a țării. Mai mulți oameni și-au pierdut viața, iar zeci de civili au fost răniți, a confirmat liderul ucrainean.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „A fost una dintre cele mai puternice lovituri, una combinată. Mai mult de o sută de rachete de diferite tipuri și aproximativ o sută de drone «Shahed»”.

Zelenski: „Slăbiciunea și răspunsurile inadecvate alimentează teroarea”

Sectorul energetic a fost grav afectat, iar mai multe zone au rămas fără electricitate. Zelenski a lansat un nou apel la partenerii occidentali.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: ”Slăbiciunea și răspunsurile inadecvate alimentează teroarea. Fiecare lider, fiecare dintre partenerii noștri, cunoaște acțiunile decisive necesare pentru a pune capăt acestui război în mod corect. Ucraina nu poate fi constrânsă în ceea ce privește capacitățile sale cu rază lungă de acțiune atunci când teroriștii nu se confruntă cu astfel de limitări.

America. Marea Britanie, Franța și alți parteneri au puterea de a ne ajuta să punem capăt acestei terori. Timpul acțiunii decisive a sosit.”

Kievul cere Occidentului să dea undă verde atacurilor cu rază lungă pentru a lovi ținte militare legitime pe teritoriul Rusiei, dar și folosirea capacităților de apărare aeriană pentru a doborî dronele care se apropie de spațiul aerian al Ucrainei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE