Luna februarie începe cu o scădere semnificativă a temperaturilor după ce ianuarie 2025 poate intra în topul celor mai calde prime luni ale anului înregistrate vreodată. Vor fi până la minus 10 grade Celsius, mai ales noaptea.
Mihai Huștiu, meteorologul ANM: „Tragem bilanțul asupra lunii ianuarie, care, iată, intră în topul celor mai calde lunii ianuarie, de când se fac observații meteorologice, pe locul trei după 2023 și 2007. Deci o lună extrem de caldă am avut în luna luna trecută”
Prognoza meteo pentru februarie. Frig și posibile ninsori
Mihai Huștiu, meteorologul ANM: „Acum luna februarie debutează cu o răcire treptată a vremii. Vom vedea că temperaturile vor scădea la nivelul întregii țări și vom vorbi săptămâna viitoare de o vreme normală din punct de vedere termic. Asta înseamnă o vreme rece, cu temperaturi ziua, în general între 0 și 7 grade, valori chiar mai coborâte prin estul Transilvaniei, negative și la amiază, minus două, minus trei grade, mai ridicate prin partea de vest-sud-vest a țării, șapte, opt grade în orice caz, temperaturi ce nu mai trec de cinci, șase grade pe nicăieri prin țară, doar cu totul izolat prin sud-vest să fie mai ridicate.
Noaptea temperaturi preponderent negative, săptămâna viitoare între -10 și 0 grade, chiar cu valori mai coborâte prin estul Transilvaniei, unde am putea avea temperaturi spre -13, -15 grade. Așadar, o vreme geroasă, mai ales în zone depresionare”
Cum va fi vremea în București. Când ar putea să ningă
Mihai Huștiu, meteorologul ANM: „Frig va fi și în Capitală săptămâna viitoare, cel mult trei-cinci grade la amiază în termometre, iar noaptea temperaturi de minus șase, minus trei grade, însă precipitațiile sunt nesemnificative, foarte puține precipitați. Ele apar încă de duminică pe partea de nord a țării, ninsori și chiar se va depune un strat de zăpadă prin regiunile nordice.
Săptămâna debutează cu precipitații pe sud-est, dar acestea vor fi și sub formă de ploaie, trecător lapoviță, iar până spre mijlocul săptămânii mai avem precipitații foarte slabe cantitativ, sub formă de ninsoare, marți, prin regiunile estice, miercuri și prin partea de sud.
Inclusiv în Capitală, miercuri ar putea să fie ceva fulguială, deci nesemnificative aceste precipitații, o masă de aer destul de uscată și cu un conținut redus de umiditate, așa încât nu sunt așteptate precipitații semnificative. Iar pentru a doua jumătate a săptămânii viitoare, probabilitatea de a avea precipitații este foarte redusă, însă pe timpul nopților, dimineților, s-ar putea să mai apară ceața, cu depunere de chiciură”.