Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin, întâlnire cu președintele Iranului în Turkmenistan: Această întrevedere este de mare importanţă

Vladimir Putin a ajuns în Turkmenistan, unde se va întâlni cu președintele Iranului Masoud Pezeșikan. Putin și liderii statelor din Asia Centrală vor participa în Turkemnistan la o serie de evenimente culturale.

În cadrul acestor reuniuni, liderul de la Kremlin va avea discuții cu președintele iranian, în contextul în care Teheranul s-a dovedit a fi unul dintre principalii aliați ai Moscovei în războiul declanșat de Putin în Ucraina.

”Această întrevedere este de mare importanţă atât pentru discutarea problemelor bilaterale, cât şi pentru discutarea deteriorării dramatice a situaţiei în Orientul Mijlociu”, spunea Iuri Uşakov, consilierul pe relaţii externe al Kremlinului, în urmă cu câteva zile.

Într-o declaraţie separată pentru TASS, citată de Reuters, Uşakov a spus că Putin nu are în plan o întâlnire cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

Moscova şi Teheranul au condamnat atât atacurile israeliene împotriva Fâşiei Gaza, cât şi bombardamentele împotriva teritoriilor libanez şi sirian, în timp ce Kremlinul s-a abţinut să critice lansarea de rachete iraniene împotriva Israelului.

La conferința din capitala turkmenă Ashgabat este de așteptat să participe lideri regionali, iar Putin urmează să țină discuții separate cu Serdar Berdymukhamedov, omologul său turkmen.

Occidentul a acuzat în repetate rânduri Iranul că este unul dintre principalii furnizori de rachete și drone pentru armata rusă. Este de așteptat ca cei doi să discute și despre războiul din Orientul Mijlociu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE