Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Susan Kilrain și Dominic Antonelli, doi astronauți americani prezenți la Space Fest, au explicat într-un interviu exclusiv pentru Euronews că viitorul omenirii înseamnă explorarea spațiului și formelor de viață de pe alte planete.

Susan Kilrain, astronaut NASA: "Rareori, primim o întrebare care să fie nouă de la copii. Și nu contează unde suntem în lume, ei vor să știe același lucru. Vor să știe cum este să trăiești în spațiu, cum este să mănânci acolo, cum este să te duci la baie în imponderabilitate, cum te simți acolo.

În general, întrebarea pe care o primim mereu, care este amuzantă, este despre extratereștri. Așa că le spun direct care este părerea mea, căci toți avem păreri diferite. Deci sunt miliarde de planete în universul nostru și-mi este greu să cred că noi suntem singura planetă pe care există viață inteligentă. Deci doar presupun că există viața acolo în spațiu și nu cred că vreo astfel de formă de viață a venit să ne viziteze încă."

Dominic A. Antonelli, astronaut NASA: "Sunt curios să aflu dacă există microbi, să zicem, la 10-20 de centimetri sub suprafața lui Marte. Sunt și zone în care ar putea să existe apă în stare lichidă sau poate mineralizată, dar încă în stare lichidă. Ar fi interesant!

Apoi mai este întrebarea ce o să facem când o să descoperim forme de viață. Cum ne-ar afecta, pe noi oamenii dacă am găsi viață pe unul din sateliții lui Saturn sau pe unul din sateliții lui Jupiter?

Sunt convins că (n.r. aceste forme de viață) nu au trecut încă pe aici să ne viziteze. Dacă există, dacă au existat în trecut sau dacă vor exista în viitor? Sunt fascinat...

Trebuie să ne dezvoltăm capacitățile noastre de explorare robotică și umană, iar în loc să așteptăm să fim vizitați ar trebui să mergem în alte locuri și să le explorăm."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE