Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Val de praf saharian, în vestul țării. ANM: ”Masa încărcată de particule de praf se va îndepărta de România joi seară”

Un nou val de praf saharian ajunge în România. Depunerile vor putea fi observate mai mult în partea de vest a țării.

Iar de valul de căldură extremă nu scăpăm nici luna viitoare, anunță meteorologii.

”În perioada 26 iunie ora 3 – 27 iunie, ora 21 – ciorculatia aerului fiind predominant sudică, va favoriza avansul, dinspre nordul Africii, a unei mase de aer încărcată cu partciule de praf de origine sahariană către S-E Europei și, implicit, deasupra Româneii.

Aceste depuneri de praf saharian vor putea fi observate mai ales în jurmătatea de vest a țării, în intervalele în care va ploua. De joi, 27 iunie, din orele serii, această masă de aer încărcată cu particule de praf saharian se va îndepărta de țară.

Având în vedere că de câteva zile ne aflăm sub incidența acestui val de aer intens si persistent, datele ne indică o probabilitate destul de ridicată ca, în luna lui cuptor, cel puțin în fiecare săptămână, să mai consemnăm, în medie, temperaturi epste normal, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării.

Adică nu excludem, din nou, să ne aflăm sub incidența altor valuri de căldură, adr nu excludem nici probabilitatea de a avea manifestări de instabilitate atmosferică.”, a declarat Sorana Ișoiu, meteorolog ANM.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE