Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Un crater de doi metri a apărut din senin pe un drum din județul Constanța: „E toată mașina ruptă pe dedesubt!”

Un crater cu diametrul de aproape doi metri a apărut pe drumul dintre localitățile constănțene Năvodari și Lumina. O adevărată capcană pentru șoferi, care nu au observat la timp groapa și au căzut cu mașinile în ea. Pe lângă sperietură, s-au ales și cu autoturismele avariate.

Crater uriaș, șoferi în pericol

Asfaltul s-a surpat din senin pe drumul dintre localitățile Năvodari și Lumina. Șoferii care treceau în acel moment prin zonă povestesc că au reușit să evite în ultimul moment craterul apărut în șosea.

Șofer păgubit: Uitați acea groapă. Nu se vede nici 20 de metri dacă te duci... și am intrat în ea. Toată mașina s-a dus... Mașina este 70% avariată.

Reporter: Ce adâncime să aibă groapa aia?

Șofer păgubit: Nu știu, e și plină cu apă, e trei sferturi cu apă. Cred că are doi-trei metri adâncime și uitați suprafața cât este, cel puțin, șapte-opt metri pătrați.

În total, trei șoferi au avut ghinionul să ajungă cu mașina în groapă. Au observat prea târziu craterul și nu au mai reușit să-l evite. La fața locului a fost chemat și un echipaj de la ambulanță.

V-ați speriat?

M-am speriat!

Ați fost în salvare?

Da!

Vă simțiți bine?

Acum, da!

Șofer: Veneam dinspre Năvodari și deodată s-a surpat și am apucat să iau imediat, efectiv, de volan și am tras pe dreapta, că nu aveam ce să fac. Altfel, muream! Groapa are - cred - un metru jumătate, pe un metru jumate, pe un metru jumate, adică dacă mă duceam cu fața, direct mortal era. Am două cauciucuri și două jante (avariate n.r.).

Au fost la un pas să moară! E toată mașina ruptă pe dedesubt! Dacă vine poliția... Așa spune legea, să vii să faci măsurători, să faci planșă fotografică... Noi cum ne reparăm mașina, cu poze făcute cu un telefon mobil? Noi îi mulțumim lui Dumnezeu că au scăpat cu viață. Uitați câte mașini sunt, uitați-vă ce crater este acolo, acum puteam să îi avem la morgă. De ce? Și suntem ignorați!

Reprezentanții companiei de apă spun că de vină pentru surparea drumului ar fi niște lucrări la extinderea rețelei electrice.

Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al RAJA Constanța: Unul dintre constructori care realiza o forare orizontală pentru traversarea acestor rețele a avariat una dintre conductele de refulare de mari dimensiuni.

Polițiștii au blocat circulația pe tronsonul de drum afectat, de teama unor noi incidente. Traficul va fi deviat până când problema va fi remediată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE