Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UE acuză Microsoft de practici anticoncurențiale prin includerea Teams în pachetul Office

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană acuză compania Microsoft de ”posibile practici abuzive” care încalcă normele blocului comunitar în materie de concurență, cum ar fi situațiile de abuz de poziție dominantă, prin faptul că a inclus aplicația de mesagerie și videoconferință Teams în pachetul Office.

Comisia Europeană a transmis că este îngrijorată de faptul că gigantul american a "restricționat concurența" prin includerea Teams în pachetul principal de aplicații, cum ar fi Office 365 și Microsoft 365, relatează The Associated Press.

Executivul comunitar a declarat că suspectează Microsoft că ar fi putut acorda un ”avantaj de distribuție” a aplicației Teams prin faptul că nu a oferit clienților posibilitatea de a alege dacă să aibă Teams atunci când au achiziționat pachetul software.

Programul Teams a fost inclus gratuit la Office 365 în 2017 și a înlocuit ulterior Skype for Business. Această aplicație a devenit tot mai populară în timpul pandemiei COVID-19, datorită funcțiilor pentru organizarea de videoconferințe.

Rivalii de pe piața IT au considerat că oferirea acestor produse la pachet i-a creat companiei Microsoft un avantaj neloial.

Comisia Europeană a demarat o investigație în iulie 2023, după ce compania Slack Technologies, care produce un software popular de mesagerie pentru a fi folosit la serviciu, a depus o plângere la Bruxelles.

Reprezentanții Executivului comunitar au precizat că deși Microsoft a început să ofere unele pachete software fără Teams, modificările nu sunt suficiente pentru a răspunde preocupărilor sale și că trebuie să ia mai multe măsuri pentru a ”restabili concurența”.

"După ce am scos Teams din pachetul software și am aplicat inițial măsuri de interoperabilitate, apreciem claritatea suplimentară oferită astăzi și vom lucra pentru a găsi soluții care să corespundă preocupărilor rămase ale Comisiei”, a declarat președintele Microsoft, Brad Smith, potrivit sursei citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE