Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moment emoționant la JO 2024. O campioană olimpică dedică medalia de aur în amintirea cățelului ei

Sharon van Rouwendaal, sportivă din Olanda, a dedicat aurul câștigat la maratonul feminin de 10 km în ape deschise de la Jocurile Olimpice de la Paris cățelului său. Ea a povestit cum ”lumea ei s-a oprit” după moartea animalului de companie și despre cum nu a vrut să înoate timp de mai multe săptămâni.

"A avut nevoie de o operație și brusc au apărut complicații, iar el a fost totul pentru mine. Înotul este totul, dar cea mai importantă este familia mea și câinii mei. Lumea mea s-a oprit când a murit", a declarat Van Rouwendaal pentru Eurosport.

După ce a câștigat atât cursa de 5 km, cât și cea de 10 km la Campionatele Mondiale din 2024, Van Rouwendaal nu a concurat la Campionatele Europene de la Belgrad, dar a devenit cel mai de succes înotător de maraton din istoria olimpică în Sena.

Ea le-a povestit jurnaliștilor cât de mult a afectat-o fizic moartea cățelului, în mai.

"Nu am vrut să înot timp de câteva săptămâni și am avut o mulțime de stres în corp, cum ar fi vărsături. Am pierdut trei kilograme. Dar apoi tatăl meu a spus: trebuie să o faci pentru el. Am vrut să mai înot încă o Olimpiadă pentru el."

Sportiva și-a făcut un tatuaj pe încheietură cu lăbuța cățelului. Ea a sărutat tatuajul în mometul în care a cucerit medalia de aur.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE